Handlinger tilknyttet webside
Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Svensk

”Sverige har stora ambitioner för samarbetet”

Vid årsskiftet tar Sverige över ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet efter Norge. I veckan tog den svenska statsministern Stefan Löfven emot Nordiska ministerrådets generalsekreterare Dagfinn Høybråten för att gå igenom det kommande ordförandeskapet.

14.09.2017

Förberedelserna för skiftet av ordförandeskap pågår intensivt både på regeringskansliet i Stockholm och i Nordiska Ministerrådet i Köpenhamn.

Under onsdagen besökte Dagfinn Høybråten Rosenbad för att träffa den blivande ordföranden för de nordiska samarbetsministrarna, Margot Wallström, och för ministerrådet som helhet, Stefan Löfven.

Sammanhållningen viktig

På dagordningen stod det svenska ordförandeskapets politiska prioriteringar under 2018, statusen för det Nordiska ministerrådets internationella samarbete, samt Statsministerinitiativet Nordic Solutions to Global Challenges.

- Sverige övertar ordförandeskapet i en tid av internationell oro, en tid när sammanhållningen i Norden är viktigare än på länge. Efterfrågan på allt nordiskt är stor ute i världen. Jag upplever att Sverige har stora ambitioner för samarbetet och jag ser fram emot att bidra till att förverkliga dessa, säger Dagfinn Høybråten.

Sveriges ordförandeskapsprogram presenteras av den svenska statsministern Stefan Löfven på Nordiska rådets årliga session den 31 oktober, och publiceras samtidigt på norden.org.

Kontakter

Anna Rosenberg
Telefon +4529692941
E-mail annros@norden.org