Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Swedish.

Christer Haglund ny chef för Nordiska Ministerrådets kontor i Tallinn

04.02.15 | Nyhed
Efter 14 år i Utrikesministeriets tjänst och likaså 14 år i näringslivets tjänst i Finland, började Christer Haglund i februari som chef för Nordiska ministerrådets kontor i Tallinn.

- Jag är mycket glad över att börja jobba för gemensamma nordiska och estniska målsättningar, säger Christer Haglund. Vi har mycket att lära oss av varandra och tillsammans kan vi jobba för en bättre framtid för alla som bor och verkar kring Östersjön.


Haglund är finlandssvensk och har studerat litteraturvetenskap, statskunskap och svenska vid Åbo Akademi. Han har jobbat på utrikesministeriet med media och kultur i Helsingfors, New York och Stockholm. I Helsingfors var han chef för mediaenheten och bland annat presschef under Finlands första EU-ordförandeskap.
År 2000 blev han kommunikationsdirektör och medlem av ledningsgruppen för Finnair. Åren 2011-2014 var han verkställande direktör för Finlands Mässa.
Berth Sundström var chef för Nordiska ministerrådets kontor i Tallinn fram till slutet av oktober då hans förordnande löpte ut.

Nordiska ministerrådet öppnade sitt kontor i Estland år 1991.
Till verksamheten hör att föra samman politiker, experter, näringslivets representanter och tjänstemän  från Norden, Estland och de övriga baltiska staterna för att främja gemensamma intressen inom ramen för grön tillväxt, hållbar utveckling, innovationer samt välfärd, kreativa näringar och kultur. Målsättningen är att genom samarbete och nätverk förbättra den globala konkurrenskraften av den nordisk-baltiska regionen.