Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Swedish.

Den stora nordiska klimatduellen har startat!

11.11.14 | Nyhed
Vindkraftverk i Frederikshavn
Photographer
Tom Jensen/Frederikshavn kommun
Idag, den 11. November, på den Nordiska Klimatdagen går startskottet för den stora nordiska klimatduellen, en lekfull men samtidigt informativ tävling mellan skolorna i de nordiska länderna. Målgruppen är 12-14-åriga elever i Norden (6.-8. klassen i Danmark, Sverige och Finland och 7.-9. klassen i Norge och på Island).

Elevernas tävlar genom att helt konkret lära sig att leva på ett hållbarare sätt. Skolklasserna mäter bland annat sin värme-, vatten – och energiförbrukning under tävlingsperioden, och de som klarar av att minska sin förbrukning mest får naturligtvis poäng för sin prestation.

Klimatduellen är utöver en tävling också ett ambitiöst och omfattande faktaprojekt. På Klimatduellens webbportal hittas ett stort undervisningsmaterial som är tänkt att användas i de natur- och samhällsvetenskapliga ämnena.

 

Tävlingen ordnas inom ramen för projektet Norden i Skolan, och är en del Nordiska Ministerrådets satsningar på grön växt. Målet är att engagera så många nordiska skolor och klasser som möjligt, och på det sättet sprida intresset och kunnandet kring energi och miljöfrågor.

Tävlingen pågår fram till Nordens dag den 23.3 2015. Det delas ut både nationella och nordiska priser under tävlingen gång.