Handlinger tilknyttet webside
Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Norsk

Gro Harlem Brundtland taler på nordisk arrangement i Rio

Norges tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland skal tale på Nordisk ministerråds seminar “Gender Equality is Sustainability” på konferansen Rio+20.

28.05.2012

Blant de andre talerne finner vi Norges miljøminister Bård Vegard Solhjell, Finlands tidligere president Tarja Halonen, Sveriges bistandsminister Gunilla Carlsson og Færøyenes sosialminister og minister for nordisk samarbeid Annika Olsen.

Fotograf
Johannes Jansson/norden.org

Mange anser Gro Harlem Brundtland som den bærekraftige utviklingens mor, og hun er fremdeles i full vigør etter mange års arbeid for en mer rettferdig verden.

I 1987 var hun drivkraften bak den banebrytende rapporten om "Vår felles framtid" som i sin tur dannet grunnlaget for FN-konferansen Earth Summit i 1992, som Rio+20 følger opp.

Snarere enn å presentere en dyster rapport om ødeleggelse av naturressurser, la Vår felles framtid fram en agenda som anbefalte økonomisk vekst basert på virksomhet som ikke skader miljøet, og som til og med kan styrke det.

Kommisjonen så behovet for en kombinasjon av økonomi og økologi for å sikre framskritt for menneskeheten ved hjelp av utvikling som ikke ødelegger ressursene for framtidige generasjoner. Dette er også et tema nå, på Rio+20.

Gender Equality is Sustainability

Dette seminaret, som arrangeres av Nordisk ministerråd under Rio+20, utforsker sammenhengen mellom likestilling mellom kjønnene, velferd, grønn økonomi og klima, med eksempler på land som kan vise til bærekraftig og rettferdig utvikling de senere årene.

Blant de andre talerne finner vi Norges miljøminister Bård Vegard Solhjell, Sarah Cook (Research Institute for Social Development), Finlands tidligere president Tarja Halonen, ILOs direktør Peter Poschen, Sveriges bistandsminister Gunilla Carlsson og Kenyas statsminister Raila Odinga (TBC).

Et mål med seminaret er å øke bevisstheten om forbindelsen mellom kvinners økonomiske bidrag og bærekraftig utvikling.

Budskapet er at en seriøs omlegging til bærekraftig utvikling forutsetter at kvinners ressurser og talenter tas i bruk. For å realisere dette er det behov for å utvikle nasjonale velferdsstrukturer som utdanning, helsetjenester og omsorgstjenester for barn og unge for å sikre kvinners fulle deltakelse i arbeid og samfunn.

Dette er ett av en rekke nordiske arrangementer i Rio – du kan se hele listen på Nordisk ministerråds Rio+20-nettsted.

For ytterligere informasjon, se også nettstedet EqualClimate eller følg med på Nordic Way at Rio+20 på Facebook for å bli oppdatert om Nordisk ministerråds aktiviteter i Rio.

Kontakter

Jon Halvorsen
Telefon +45 29692922
E-mail jonh@norden.org

Jorun Hjertø Jorun.Hjerto@bld.dep.no

Juiet Namuli Birabwa Haveland Juliet-Namuli-Birabwa.Haveland@bld.dep.no