Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Swedish.

Kati Systä ny president för Ungdomens Nordiska Råd

29.10.17 | Nyhed
Kati Systä
Ungdomens Nordiska Råd (UNR) samlades till sin årliga session den 27–29 oktober 2017 i Helsingfors, Finland. Under sessionen valdes en ny president, Kati Systä från Finland och Grön Ungdom i Norden.

- Det är en ära att få förtroendet från de nordiska vännerna och det kommande året blir mycket spännande. Nu ska vi utveckla UNR som det unika forumet UNR är och skapa en långsiktig vision för organisationen. Norden är ett unikt område och ett starkt samarbete mellan länderna kan lyfta oss till de viktigaste internationella borden. Vi i Norden är modiga, det syns redan i det att vi har unga vid samma bord var besluten fattas. Nu ska vi ta vårt mod till en internationell nivå och stå upp för demokratin, mänskliga rättigheter och en hållbar utveckling, säger Systä.

Det nya presidiet består, förutom presidenten, av representanter från alla paraplyorganisationer och nordiska länder.

I sessionen deltog representanter från medlems- och observatörsorganisationer från alla de nordiska länderna och självstyrande områdena, sammanlagt ungefär 85 personer. Under sessionen debatterades allt från utrikespolitik, säkerhet, miljö och flyktingfrågor.