Nominerede til Nordisk Råds musikpris 2018

31.05.18 | Nyhed
Temabild Musikpriset 2018
Bedømmelseskomitéen har nomineret 13 værker til Nordisk Råds musikpris 2018. De nominerede værker blev offentliggjort i forbindelse med musik- og teaterfestivalen Festspillene i Bergen den 31. maj.

Danmark

Finland

Færøerne

Grønland

Island

Norge

Sverige

Åland

Vinderen offentliggøres den 30. oktober

Vinderen af Nordisk Råds musikpris offentliggøres og modtager prisen på 350.000 danske kroner den 30. oktober på Den Norske Opera & Ballett i Oslo i forbindelse med Nordisk Råds session.

Om Nordisk Råds musikpris

Nordisk Råds musikpris skal sætte fokus på skabende og udøvende musik på et højt kunstnerisk niveau. Hvert andet år gives prisen til et værk af en nulevende komponist, og hvert andet år går den til et større eller mindre ensemble.

Om Nordisk Råds priser

Nordisk Råd uddeler hvert år fem priser: litteraturprisen, filmprisen, musikprisen, miljøprisen og børne- og ungdomslitteraturprisen. Formålet med Nordisk Råds priser er at øge interessen for det nordiske kulturfællesskab og det nordiske miljøsamarbejde og at anerkende betydningsfulde kunstneriske og miljømæssige indsatser. Priserne skal bidrage til at synliggøre og sætte fokus på det nordiske samarbejde.