Handlinger tilknyttet webside
Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Norsk

Nordisk Energiforskning feirer 25 år

Nordisk Energiforskning markerer 25 år som en viktig aktør innen nordisk energiforskning med en konferanse den 25. – 26. oktober i København.

22.10.2010

Nordisk Energiforskning viser hvordan den nordiske energisektoren kan gripe fremtiden an

Fotograf
Sigurður Ólafsson/norden.org

Nordisk Energiforskning har i 25 år bidratt til nordisk samarbeid innen energiforskning gjennom finansiering av forskningsprosjekter, doktorgradstipendiater og formidling av forskningsresultater til de nordiske beslutningstakere.

Jubileumskonferansen ser både bakover og fremover. Trond Moengen, tidligere styreleder, ser tilbake i historien på viktige milepæler i utviklingen av det nordiske energisamarbeidet.

I tillegg kommer utvalgte representanter fra forskningsprosjekter finansiert av Nordisk Energiforskning for å dele sine erfaringer. Anne Cathrine Gjærde vil som direktør for Nordisk Energiforskning demonstrere hvordan den nordiske energisektoren kan gripe fremtiden an.

Konferansen vil også sette fokus på den nordiske dimensjonen. Som representanter for det nordiske samarbeidet kommer Jan-Erik Enestam, rådsdirektør i Nordisk Råd, og Halldor Asgrimsson, Generalsekretær i Nordisk Ministerråd og innleder hver sin sesjon.

Slik settes spørsmålene som tas opp og konferansens konklusjoner i et nordisk perspektiv.

Konferansen avsluttes med en paneldebatt der viktige teknologi- og policyutfordringer i den nordiske energisektoren skal diskuteres. Den svenske miljøaktivist Stefan Edman er moderator.

Kontakter

Ina Jakobsen
Konsulent/Project Officer
+47 41 10 60 63