Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Swedish.

Nordiska rådets president: Mina tankar är hos de drabbade

19.08.17 | Nyhed
Nordiska rådets president Britt Lundberg är bestört över attacken på oskyldiga människor i Åbo och vill framföra sitt djupaste deltagande till alla anhöriga till offren och till dem som drabbats.

- Jag är djupt chockad av det som hänt. Det är svårt att ta in att detta kan hända i en så lugn stad som Åbo. Mina tankar går till alla som drabbats och till offrens familjer och anhöriga, säger Britt Lundberg.

- Det här är ett vansinnesdåd riktat mot helt oskyldiga människor. Men vi får aldrig låta våldet och rädslan vinna i våra nordiska samhällen, utan hålla kvar tron på en stark demokrati, trots attackerna mot vår öppenhet.

Lundberg berömmer alla medmänniskor som med fara för sina egna liv hjälpte till att skydda offren, och hon  ger också polisen beröm för en snabb insats som ledde till att den misstänkte gärningsmannen snabbt kunde gripas.

- Jag hoppas att vi inte låter den här attacken gå ut över andra människor med samma bakgrund som den misstänkte gärningsmannen. Det är oerhört viktigt att vi inte generaliserar och drar alla över samma kam, säger Britt Lundberg.