Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Norwegian Bokmål.

- Norge og Sverige må rydde opp i skattesaken

23.01.14 | Nyhed
Nordisk råds Medborger- og forbrukerutvalg oppfordrer den norske og den svenske regjeringen til å be sine skattemyndigheter gjennomgå de norske pensjonistenes saker med sikte på å avdekke eventuell feilinformasjon og eventuelt korrigere skatteoppgjør.

- Utvalget fortsetter arbeidet med å finne en løsning for norske pensjonister i Sverige som opplever seg feilinformert om nordiske skatteregler av den svenske stat, sier utvalgets leder, Annicka Engblom (M) fra Sverige.

Medborger- og forbrukerutvalget fremmet 22.januar 2014 et forslag om å undersøke hvordan de nordiske landene forvalter den nordiske skatteavtalen, samt et forslag om revisjon og tydeliggjøring av avtalen.

- Det er avgjørende at rette nasjonale skattemyndigheter skaper nødvendig avklaring om saken, deriblant hva slags informasjon som er gitt skatteyterne. Det er dessuten nå maktpåliggende at det vurderes å rette opp skattekrav for de som er urettmessig rammet. Slik saken står i dag lider mange under den feilaktige skattleggingen. Alle er tjent med at det ryddes opp i saken en gang for alle, sier Knut Storberget (Ap) fra Norge, som er utvalgets talsperson.

Skattesaken har vært på dagsorden hos Medborger- og forbrukerutvalget siden 24. august 2012. Under Nordisk råds sesjon i Oslo 31.oktober 2013, oppfordret Knut Storberget på det sterkeste Sverige om å ta et initiativ til å finne en politisk løsning. Utvalget vedtok under januarmøtet i Nordisk råd 22.januar 2014 å fortsette sin støtte til pensjonistene som er rammet i denne saken.