Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Swedish.

Östersjöregionen ledstjärna för bioekonomin

04.11.16 | Nyhed
Brændestabel
Photographer
Benjamin Suomela / Norden.org
Nordiska ministerrådet och våra samarbetspartner är i Stockholm den 8–9 november 2016 för att berätta om senaste nytt om bioekonomin i Östersjöregionen.

Östersjöregionen har med en sammanlagd befolkningsmängd på drygt 85 miljoner potentialen att bli en ledstjärna för hållbar utveckling och grön tillväxt.

Nordiska ministerrådet kommer till Stockholm den 8–9 november 2016 inom ramen för det sjunde strategiforumet för EU:s strategi för Östersjöregionen (EUSBSR). Många anser att regionen är en föregångare för hållbar utveckling.

Bioekonomi spelar en nyckelroll i att forma framtiden

Bioekonomin erbjuder ett brett utbud av möjligheter, t.ex. genom grön energi och reducering av matsvinn, ett område där regionen redan är "bäst i klassen". Pilotprojekt har visat hur digital ekonomi och innovationer kan utvecklas mellan städerna till förmån för lokalbefolkningen.

Men det slutar inte där. I Stockholm får du ta del av nya och spännande åsikter om hur bioekonomin spelar en nyckelroll i att forma framtiden inom mode genom att omvandla träfibrer till textilier för kläder. Du får också veta hur utformningen av en smart och hållbar Östersjöregion för alla är avgörande för digitala uppstartsföretags internationaliseringsmodeller.

 

Statsministrar delar med sig av sina visioner

Sveriges statsminister Stefan Löfven och Finlands dito Juha Sipilä deltar tillsammans med världens främsta experter från exempelvis H&M;, Supercell och Paper Province. Även andra politiker och företagsledare deltar på EUSBSR-konferensen i Stockholm. Deras närvaro är ett bevis på den betydelse de tillmäter de unga baltiska demokratierna, som i år firar 25 år.

Det bevisar också att bygga på förtroende och samarbete är vägen framåt och katalysatorn för nya idéer, t.ex. att göra Östersjöregionen till en ledstjärna för nya innovativa företag genom att uppmuntra bioekonomi.

 

Seminarier och workshopar under det sjunde strategiforumet

Tisdag den 8 november 2016

 

 

Programmet för det sjunde strategiforumet för EUSBSR (strategyforum2016.eu)