Resultaterne af Nordic Green Growth-initiativerne

07.10.15 | Nyhed
På de nordiske statsministres møde den 2. oktober fremlagde Nordisk Ministerråds generalsekretær, Dagfinn Høybråten, en statusrapport over de først tre års Nordic Green Growth-initiativer.

I november 2011 udpegede de nordiske statsministre grøn vækst som et af de vigtigste fokusområde under overskriften "Norden – førende inden for grøn vækst".

Siden da har Nordisk Ministerråd bevilget i alt 66 millioner kroner til en bred vifte af initiativer med fokus på grøn økonomi. De fleste af disse initiativer forventes at være afsluttet inden udgangen af 2015, mens visse vil fortsætte ind i 2016.

Det overordnede mål med grøn vækst-initiativerne har været at takle de store udfordringer på miljø- og klimaområdet og samtidig hjælpe de nordiske lande med at positionere sig bedre på markedet.

Dagfinn Høybråten understreger, at Green Growth-programmet har skabt et solidt fundament for det videre arbejde med grønne løsninger:

– Jeg er overbevist om, at programmet har bidraget til at styrke de nordiske kompetencer, øge koordineringen mellem de nordiske lande og brande os internationalt som en region, hvor grøn vækst, innovation og bæredygtig udvikling er en realitet – ikke kun en fremtidsvision.

Yderligere information: