Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Swedish.

Toronto får nordiskt studieprogram

20.09.17 | Nyhed
Universitetet i Toronto, Kanada, lanserade på tisdagen ett program i nordiska studier vid Munk School of Global Affairs i samarbete med Nordiska ministerrådet.

Studieprogrammet kommer att granska nordiska lösningar på globala utmaningar men också se på det nordiska samarbetets betydelse för fred, stabilitet och välstånd i regionen.

Nordiska studier-programmet delfinansieras av Nordiska ministerrådets program ”Grannar i väst”, som syftar till att skapa strategiska och ömsesidigt givande partnerskap med Kanada och USA.

- Kanada och Norden har mycket gemensamt då det gäller värderingar men har också olika styrkor där vi kan lära från varandra, säger Nordiska ministerrådets generalasekreterare Dagfinn Høybråten.

Høybråten tror att det för kanadensare kan vara intressant att lära känna den nordiska modellen och varför Norden placerar sig högt på rankinglistor som är kopplade till viktiga kompetenser som behövs i framtiden, såsom innovation, entreprenörskap och kritiskt tänkande.

- Ändå rankas nordamerikanska och kanadensiska universitet högre än nordiska universitet - här finns det möjligheter för Norden att ta lärdom, säger Høybråten.