Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Swedish.

Unga ger sitt bästa bud på nordisk jämställdhet i filmtävling

05.05.14 | Nyhed
nordisk filmtävling om  jämställdhet
I år firar det nordiska jämställdhetsarbetet 40 år och regionen kan idag titulera sig som den mest jämställda i världen. Men vad har unga i Norden för tankar kring begreppet, vad betyder nordisk jämställdhet för dem? I filmtävlingen som Nordiska ministerrådet anordnar har unga mellan 15-25 år möjlighet att dela med sig av sina tankar kring jämställdhet.

Jämställdhet är en av  de gemensamma värderingar som det nordiska samarbetet vilar på. I 40 år har arbetet pågått för att kvinnor och män, pojkar och flickor ska ha samma möjligheter och rättigheter. Men vad har nästa generation att säga om jämställdheten i Norden? Vad betyder jämställdhet för dem och hur ser de att vi kan bli ännu bättre på jämställdhet i framtiden?

Filmtävling med tema jämställdhet

Under våren anordnar Nordiska ministerrådet en filmtävling där man vänder sig till de unga i de nordiska länderna. Alla mellan 15-25 år är välkomna att delta och dela med sig av sina tankar om nordisk jämställdhet i treminutersfilmer.

Deltagarna spelar helt enkelt in en film på max 3 minuter via t.ex. en smarttelefon eller en surfplatta och laddar sedan upp den på tävlingssidan - kreativiteten är mer avgörande än den tekniska kvaliteten. Deadline för uppladdning av filmen är den 3 juni kl 12.00 (dansk tid). Därefter väljer en jury ut tio bidrag som går vidare till den Facebook-röstning som pågår mellan den 4-10 juni. Den 10 juni presenteras vilken film som vunnit förstapris på 25.000 DKK och andrapris på 5.000 DKK.

För mer information om tävlingen, besök tävlingssidan.