Handlinger tilknyttet webside

Generalsekretærens blog

Som generalsekretær i Nordisk Ministerråd vil jeg blandt andet bidrage til at udvikle og styrke det nordiske samarbejde på opdrag af de nordiske samarbejdsministre. Du kan følge dette arbejde på generalsekretærens blog.
Nordens befolkning har talt: Det nordiske samarbeidet er et verdifullt samarbeid
Dagfinn Høybråten
Nordboerne mener at det nordiske samarbeidet er verdifullt i dobbel forstand: For det første er det veldig mange som mener at det er viktig. For det andre er det våre felles verdier som er den viktigste grunnen til samarbeidet. Det kommer frem i en spørreundersøkelse Nordisk ministerråd og Nordisk råd nylig har fått gjennomført.
Verdens mest integrerte region
Dagfinn Høybråten
Det å kunne bevege seg enkelt på tvers av grensene i Norden enten det gelder studier, jobb eller næring er viktig for innbyggerne.
På vej til Nordisk Råds session: Det nordiske samarbejde i fuld vigør
Dagfinn Høybråten
Om få dage samles et stort antal nordiske parlamentarikere og ministre til Nordisk Råds 69. session i Helsingfors i Finland. I tre dage diskuterer de sager af fælles interesse – lige fra miljø og bæredygtighed til kultur, innovation og uddannelse.
Foreldrepermisjon, en nordisk eksportsuksess
Dagfinn Høybråten
Når vi forteller om foreldrepermisjon på FNs høynivåuke, er det et godt mål på hvor sterk den internasjonale etterspørselen er etter sanne nordiske historier.
Ny energi til det nordiske samarbeidet
Dagfinn Høybråten
Norden er i dag verdensledende i det grønne skiftet i energisektoren. Men vi kan ikke hvile på tidligere meritter, de største utfordringene ligger foran oss – ikke minst på tvers av sektorer. Parisavtalen og EUs planlagte energiunion fører til at en rekke store aktører investerer tungt i det grønne skiftet, og det innebærer at konkurransen øker i et tempo vi ikke har sett før.
Tillit – det nordiske gullet
Som generalsekretær i Nordisk ministerråd har jeg gleden av fortelle om Norden og det nordiske samarbeidet til mennesker fra store deler av verden. Responsen fra menneskene jeg møter har lært meg at det er særlig ett tema som alltid fasinerer; den tilliten vi har til hverandre i vår del av verden.
Nordiske løsninger på globale utfordringer
De nordiske statsministrene har et viktig budskap til verden: Vi kan oppfylle målene for FNs bærekraftsmål frem mot 2030 dersom vi samarbeider, for “Together We Are Stronger” – sammen er vi sterkere. Det er mottoet for det nordiske samarbeidet, og det er denne tenkemåten verden trenger for å overvinne vår tids globale utfordringer. Statsministrene ønsker å bidra til at de globale bærekraftsmålene kan nås, ved å dele de viktigste nordiske erfaringene og løsningene.
Vellykket integration er nøglen til (nordisk) fremgang
Dagfinn Høybråten
Flygtninge og indvandrere opfattes af mange som en udgift og nogle gange også som en samfundsmæssig belastning. Men som altid er det vigtigt at betragte sagen med åbent sind.
Nordiske værdier kan gøre en verden til forskel
Dagfinn Høybråten
 
Vi styrker det nordiske samarbeidet – til nytte for borgerne i Norden
Dagfinn Høybråten
 
Nordisk Ministerråd i en en stadig mere globaliseret verden
Dagfinn Høybråten
Vores tilværelse bliver hele tiden mere global. Det er en sandhed som gentages i flere og flere sammenhænge, og den gælder også for det nordiske samarbejde. Den prægede også i høj grad 2015 for Nordisk Ministerråd – på godt og ondt.
Tag ikke din nabo for givet
Dagfinn Høybråten
Over hele Norden markeres Nordens dag den 23. marts med vajende flag og hyggelige arrangementer. Dagen er en glimrende lejlighed til at reflektere over samarbejdet. For det er med de nordiske nabolande, som det er med de fleste andre naboer. Vi tager dem for givet, indtil vi pludselig har brug for dem.
Trygge byer bygges med tillit
I de senere årene har våre verdier blitt utfordret av en serie angrep fra voldelige ekstremister, både i de nordiske landene og i verden for øvrig. Vi vil ikke at våre byer skal utsettes for vold og hat eller at våre innbyggere skal leve i frykt.
Vi har ingen ungdommer å miste
Her om dagen kunne jeg lese følgende overskrift i den danske avisen Politiken: «Tv- serien’Skam’ får alle til at føle sig som 16-årige piger». Nå kunne man kanskje tenke seg overskriften viste til en tilstand av lykke, men en av de mange positive kvalitetene til denne norske suksess-serien er at den viser et bilde av de utfordringene mange unge opplever i overgangen til voksenlivet.
Why Nordic Matters!
I dag åpner Nordic Matters - den største nordiske kunst- og kulturfestival i Storbritannia noensinne – på Southbank Centre i London. Kulturinstitusjonen er en av Englands største med over 26 millioner gjester sii fjor og i hele 2017 får det britiske publikum nå mulighet til og oppleve alt fra Mummitroll, «fika» og sauna til nordisk kunst, litteratur, dans, design, mat, teater, debatter og musikk!

Kontakt

Helena Johansson
Telefon: +4521717129
E-mail:

Nyheder

Dagfinn Høybråten