Handlinger tilknyttet webside

Præsidentens blog

Hos Nordisk Råd arbejder vi sammen for dig, der bor, lever, arbejder eller driver virksomhed i Norden. Som præsident for Nordisk Råd i 2017 vil jeg via denne blog invitere dig med ind bag kulisserne og fortælle, hvad vi arbejder med, og hvad der foregår hele året igennem.

Ett enat Norden gör gott för EU:s framtid

Europeiska kommissionens vitbok om EU:s framtid innehåller fem scenarier som kommissionen ser som både möjliga och önskvärda. Alla bygger på tanken om att EU-samarbetet kommer att fortsätta och utvecklas. Det är bredden och tempot som varierar, beroende på scenario.

Læs mere

Vi jobbar alla för ett gränslöst Norden

Det har varit en del debatt den senaste tiden efter att jag på ett seminarium i Helsingfors uttalat mig om de nordiska regeringarnas arbete med att undanröja gränshinder. I samband med lanseringen av en nordisk rapport uppmanade jag både regeringar och politiker att ringa varandra med jämna mellanrum för att tala om gränshinder och hur de ska lösas.

Læs mere

Vi sitter alla i samma båt

Överallt i Norden pågår det nätverksarbete långt från de högtidliga sammanträdesborden och flotta banketterna. Det är möten mellan människor med gemensamma intressen helt utan gränser, det är nätverkande inom folkmusik och teater, inom idrott och näringsliv, inom museivärlden och inom många fler områden.

Læs mere

Tranströmer och fotboll gav extra mötesglädje

Två sanningar närmar sig varandra. En kommer inifrån, en kommer utifrån och där de möts har man en chans att få se sig själv". Orden är svenske poeten Tomas Tranströmers.

Læs mere

Samarbete stavas med två bokstäver

Det finländska ordförandeskapsåret och därmed mitt år som president för Nordiska rådet har börjat.

Læs mere

Nordens ”Great Britts” och nordiska vänner i brexit-land

Mitt första uppdrag som Nordiska rådets president är avklarat.

Læs mere

Kontakt

Matts Lindqvist
Telefon: (+45) 29 69 29 05