Document Actions
This content is not available in your chosen language, we are displaying it in Danish.

Thomas Larsen

Thomas Larsen er født 1964 og uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1988. Han er redaktør og politisk kommentator på Berlingske Tidende og en af de mest benyttede politiske analytikere i radio og tv i Danmark, bl.a. som fast tilknyttet kommentator på TV-Avisen, Danmarks Radio.

Han har tidligere arbejdet som medredaktør og kommentator på Berlingske Nyhedsmagasin samt været reporter på bl.a. Børsens Nyhedsmagasin, Morgenavisen Jyllands-Posten og Det Fri Aktuelt.

Thomas Larsen er forfatter og medforfatter til en række omtalte politikerbiografier og portrætbøger om bl.a. Poul Schlüter, Niels Helveg Petersen, Uffe Ellemann-Jensen, Auken dynastiet, Mogens Lykketoft og Anders Fogh Rasmussen, og han har desuden skrevet portrætbogen om stifteren af RCT/IRCT, Inge Genefke - Portræt af en ildsjæl. Han forelæser om politik og journalistik på læreranstalter og er kursusleder på Den Journalistiske Efteruddannelse, DJE, og er med i en tænketank på Center for Business and Politics på Copenhagen Business School. I 1995 blev han tildelt et Marshall Memorial Fellowship, og 1999-2000 var han John S. Knight Fellow på Stanford University i USA.

Home to the Nordic Region
Thomas Larsen
Feb 23, 2012
There must be more, not less, Nordic co-operation, says the new Minister for Nordic Co-operation, Manu Sareen. He hopes that the Nordic Region will have greater impact in Europe.
Denmark will - again! - be a pioneer green country
Thomas Larsen
Dec 02, 2011
The new Danish government led by Social Democrat Helle Thorning-Schmidt may make history as a green government. A new energy plan contains sky-high ambitions. The business community is cautiously positive - but fears for its competitiveness.
New threats
Thomas Larsen
Oct 27, 2011
Radical Islamics are still the biggest terror threat against Denmark. But after the tragedy in Norway there has been increased focus on political radicalism - on both the right and the left.
September 2011: Heading towards a change of government in Denmark?
Thomas Larsen
Sep 13, 2011
The leader of the Social Democrats, Helle Thorning-Schmidt, is the favourite to win the election in Denmark on Thursday, 15 September. She will have a tough challenge. She is leading a party that is on its way towards a disappointing result, and she will have to lead a disconnected coalition.
Sænkes grænsebommene om Danmark?
Thomas Larsen
Aug 24, 2011
Med planerne om styrket grænsekontrol har Danmark trukket overskrifter i den internationale presse, udløst EU-kommissionens vrede og modtaget skarp kritik fra Tyskland. Ironisk nok var kontrollen tænkt som en vindersag.
Trængsel i ishavet
Thomas Larsen
Jun 09, 2011
Med deltagelse af blandt andre USA’s udenrigsminister Hillary Clinton blev maj måneds topmøde i Arktisk Råd en manifestation af, at spillet om Arktis er blevet international storpolitik. Danmark er med – via Rigsfællesskabet med Grønland – og ruster sig til kampen om forekomsterne af olie og gas højt mod nord.
Danish investment in green growth
Thomas Larsen
Apr 07, 2011
For years, the Nordic countries have had focus on the fact that growth and sustainability are not mutually exclusive. In Denmark two new key reports propose complete independence from fossil fuels and increased focus on green growth.
På vej mod en grøn fremtid
Thomas Larsen
Feb 11, 2011
På tværs af partiskel er danske politikere enige om, at der skal satses massivt for at frigøre landet fra forurenende kul, gas og olie. Men transformationen til en grøn energiforsyning bliver en gigantisk udfordring.
Samarbejde styrker Norden i verden
Thomas Larsen
Dec 06, 2010
Længe har det mest været ord, man brugte i skåltaler. Men i et nyt debatoplæg om Danmarks fremtidige udenrigs- og sikkerhedspolitik står det klart, at øget nordisk samarbejde er en af vejene til større international gennemslagskraft.
Unge må ikke stå på sidelinjen
Thomas Larsen
Oct 07, 2010
Med et 360 graders eftersyn af den danske folkeskole og en reform af førtidspensions-systemet håber statsminister Lars Løkke Rasmussen på at kunne forhindre, at danske unge ender på samfundets sidelinje. Målet er, at flere unge får de nødvendige kundskaber i skolen, så de får uddannelse og job. Samtidig skal færre unge ende som førtidspensionister.
Giftig skattesag med dramatiske konsekvenser
Thomas Larsen
Aug 19, 2010
Med Helle Thorning-Schmidt i spidsen stod Socialdemokratiet før sommerferien til at kunne vinde regeringsmagten i sikker stil. Siden har en giftig skattesag slået store skår af partiformandens troværdighed og givet regeringen med statsminister Lars Løkke Rasmussen chancen for at fastholde magten.
Dansk Folkeparti sætter dagsordenen
Thomas Larsen
Jun 03, 2010
En genopretningsplan, som de næste år skal styrke dansk økonomi, rummer flere initiativer, som efter kritikernes mening er vendt direkte mod indvandrere. Men kritikken er spag, for Dansk Folkeparti har vundet kampen om udlændinge- og integrationspolitikken.
Banker - back to normal
Thomas Larsen
Apr 14, 2010
Efter en turbulent tid er det ved at blive mere normale tilstande i den danske banksektor, som løsnes fra den massive statslige intervention efter finanskrisen. Tilbage står opgøret om direktørernes lønninger.
Fra København til Mexico
Thomas Larsen
Feb 04, 2010
Mexico skal stå i spidsen for COP16 og forsøge at lande den ambitiøse globale klimaaftale, som faldt på gulvet i København. De kaotiske forhandlinger gav det danske værtskab alvorlige skrammer. I dag er kritikken af aftalen dog mildnet en smule.
Slaget om Afghanistan
Thomas Larsen
Dec 17, 2009
Når det gælder dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik, står ét tema helt centralt: Hvor længe vil danskerne blive ved med at støtte Danmarks militære engagement i Afghanistan?
Fattig på muligheder
Thomas Larsen
Nov 26, 2009
I dagens skandinaviske velfærdssamfund ser sociale konflikter anderledes ud end i fortidens klassedelte samfund. Alle får mad på bordet, og ingen lever på gaden. Men mange har ikke lige muligheder i livet.
Velfærden bliver svær at betale
Thomas Larsen
Oct 21, 2009
Som en konsekvens af det økonomiske tilbageslag bliver det sværere at finansiere fremtidens velfærd. I Danmark kender politikerne udfordringerne. Og de kender en del af kuren. Men de tør ikke bruge recepten fuldt ud af angst for at skubbe vælgerne fra sig.
Fælles nordisk klima-offensiv
Thomas Larsen
Sep 23, 2009
Fra hver sin platform spiller Danmark og Sverige en vigtig rolle i bestræbelserne på at få verdens nationer til at enes om en ambitiøs klima-aftale i København. Det har naturligvis aldrig været planlagt, men ved en historisk tilfældighed er Danmark og Sverige blevet tildelt ekstraordinært centrale roller i arbejdet med at samle verdens lande om en storstilet klimaaftale på decembers FN-topmøde i København.
Nye naboer i fjerne egne
Thomas Larsen
Aug 26, 2009
Med klimaforandringerne i Arktis vil Danmark snart stå over for naboer, som med stigende intensitet vil efterforske mulighederne for transportruter og råstofudvinding, hvilket bliver mere og mere relevant i takt med, at ismasserne smelter.
Fodslæbende danskere
Thomas Larsen
Jun 24, 2009
Ambitionen om at fjerne de danske EU-forbehold og føre Danmark helt ind i hjertet af Europa bliver sværere at opfylde for statsminister Lars Løkke Rasmussen. Efter valget til Europa Parlamentet står det klart, at danskerne gerne vil være med i EU. Men det skal være et EU, som ikke tiltager sig for meget magt.

Search Analys Norden