Career in the Nordic Co-operation

This content is not available in your chosen language, we are displaying it in Swedish.

En internationell karriär i Köpenhamn

På Nordiska ministerrådet och Nordiska rådet ligger vi i framkant när det gäller att ta väl hand om våra medarbetare. På vårt huvudkontor i Nordens hus kan du både inleda din karriär och fortsätta den. Kulturen på vår arbetsplats kännetecknas av öppna, omtänksamma och tillmötesgående kolleger – och vårt omlokaliseringspaket gör det enkelt för dig att få en bra start i den danska huvudstaden.

Hela Norden som arbetsplats

Din arbetsplats ligger i Köpenhamn, men ditt arbetsfält är hela Norden. Vi ser fram emot att hjälpa dig och se till att du och din familj snabbt ska trivas.

Även om huvudkontoret ligger i Köpenhamn är hela Norden din arbetsplats. Från Köpenhamn kan du använda din internationella utblick för att hjälpa till med att bygga lösningar för medborgare i hela Norden.

På Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet kommer du att ha kolleger från ditt hemland, och du kan se fram emot att få uppleva rytmen av en kontrollerad kulturchock i Köpenhamns pulserande miljöer. Du får möjligheten att bygga en karriär utan att behöva kompromissa med familjelivet.

Smaka på kulturen

Oavsett om du tycker om avslappnad samvaro, konserter eller ”ny nordisk mat” kommer du att hitta det i Köpenhamn.

Du kan glädja dig åt att få Köpenhamn in på bara huden i ett arbetsliv som innefattar både historiens vingslag och vardagliga cykelturer. Ditt kontor ligger mitt i staden, precis vid Christiansborg, nära tunnelbanan och kulturlivet. 

Hos oss får du en internationell karriär utan att åsidosätta familjelivet. Och om du skulle sakna vänner och familj ligger flygplatsen bara en kvart från vårt huvudkontor.

På Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet arbetar du inte bara för andra människors rätt till jämlikhet och välfärd. Du upplever också fördelarna med att vara en del av en organisation som inte bara pratar om värderingar, utan som införlivar dem i de dagliga rutinerna. Du är en del av ett hektisk politiskt landskap där det också finns plats för ett liv utanför maktens korridorer.

Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet hjälper aktivt till med att se till att nya medarbetare får en trygg och bra start i Köpenhamn.

Ta med familjen

Oavsett var i våra organisationer du arbetar kommer du att möta öppna, omtänksamma och tillmötesgående kolleger som är beredda att hjälpa dig till en bra start.

Det kan vara en stor omställning att påbörja eller fortsätta din karriär i ett annat land, och därför har vi utvecklat ett omlokaliseringspaket för att se till att du och din familj får de bästa möjliga förutsättningarna. Du blir en del av ett hektiskt och komplext politiskt landskap, men även om ditt arbete är mycket krävande kan du också se fram emot att få utrymme för ett liv utanför maktens korridorer.

Köpenhamn är en fantastisk familjestad, och för att se till att övergången blir så smidig som möjligt är vi redo att hjälpa dig med allt från flytt och boende till barnomsorg och skolor. 

Vacancies

Vacancies

Nordens hus i ReykjavikApplication deadline
Nordens Hus søger en erfaren projektleder til en fuldtidsstilling
Application deadline: 16-04-2018
16-04-2018
Nordiskt Genresurscenter 
Projekt- och administrativ koordinator
Application deadline: 31-03-2018
31-03-2018
Nordiska ministerrådets sekretariat 
Nordiska ministerrådet i Köpenhamn söker seniorrådgivare ansvarig för medie- och kulturpolitiska frågor
Application deadline: 27-03-2018
27-03-2018
Nordiska rådets sekretariat 
Nordiska rådets sekretariat söker en koordinator (vikariat)
Application deadline: 26-03-2018
26-03-2018
Nordisk Kulturkontakt 
Nordisk kulturkontakt söker en seniorrådgivare, kommunikation
Application deadline: 23-03-2018
23-03-2018
Nordisk kulturkontakt söker vikarierande bibliotekarie
Application deadline: 25-03-2018
25-03-2018

Contact

Contact the Carreer team

Nordic co-operation is run from the secretariats in Copenhagen and the various Nordic institutions.