The content is not available in your chosen language, we are displaying it in Danish instead.

”Nordisk Råd kigger mere mod Øst”

20.11.15 | News
Ólína Kjerúlf Þorvarðardóttir
Photographer
Magnus Fröderberg/norden.org
- Vi kan ikke gå tilbage til det forhold, som Rusland og Europa havde tidligere. Vi skal finde nye måder at leve sammen på, siger Nordisk Råds vicepræsident, Ólína Kjerúlf Þorvarðardóttir, på baltisk møde.

Ólína Kjerúlf Þorvarðardóttir understreger på Baltisk Forsamlings 34. session og Baltisk Råds 21. session i Vilnius, vigtigheden af et endnu stærkere samarbejde mellem de baltiske lande og de nordiske lande. Det er nøglen til nyttige løsninger, i en tid med noget mere stillestående parlamentarisk samarbejde mellem Norden og Rusland, siger hun i sin tale til forsamlingen.

I kontakt med Ukraines parlament

- Årsagen til de baltiske og nordiske landes nu særdeles tætte samarbejde, er desværre en tragedie, siger Ólína og refererer til Rusland/Ukraine-konflikten.

- Krisen har til gengæld givet Norden, de baltiske lande og Polen en mulighed for at styrke vores fælles interesser.  Nordiske Råd vil nu kigge mere mod Øst og diskutere rådets rolle i forhold til EU’s østeuropæiske partnerskabslande.

- Det er op til befolkningen i Ukraine fredeligt at beslutte hvilken type engagement man søger i Europa. Siden det sidste valg i Ukraine har vi nu kontakt med det nye parlament, tilføjer Ólína Kjerúlf Þorvarðardóttir.

I dagene 19. – 20. november 2015 mødes medlemmer af Baltisk Forsamling i fællesskab med regeringsrepræsentanter Vilnius, for blandt andet at diskutere de seneste resultater og udvikling i de baltiske landes samarbejde. Derudover skal man drøfte udviklingen af de fælles transport- og infrastrukturprojekter i Baltikum, fælles sundhedsplejeprojekter og samarbejdet omkring forsvars og sikkerhed – herunder cyberområdet.