The content is not available in your chosen language, we are displaying it in Danish instead.

Fælles fokus på børnelitteraturen

05.05.15 | News
På vegne af Nordisk Ministerråd afholder Kulturstyrelsen i dag og i morgen et fællesnordisk seminar, der skal fremme videndeling og samarbejde omkring børnelitteratur i Norden.

Schæffergården i Gentofte danner i dag og i morgen rammen om et fællesnordisk seminar om den nordiske børnelitteratur. Kulturminister Marianne Jelved byder velkommen til seminaret, hvis formål er at fremme børnelitteraturen i de nordiske lande gennem et stærkere nordisk samarbejde.


Børnelitteraturkritik og den digitale billedbog i centrum
På seminaret vil de aktuelle tendenser og strømninger inden for den nordiske børnelitteratur blive diskuteret, og der vil være et særligt fokus på børnelitteraturkritikken og udviklingen inden for den digitale billedbog. Fra Tyskland deltager Ines Galling, ekspert i den nordiske børnebog (Internationale Jugendbibliothek, München) med et oplæg om, hvordan de nordiske billedbøger opfattes uden for Skandinavien.

Fælles nordisk samarbejde
Seminaret er et samarbejde mellem de nordiske litteraturkontorer og Center for Børnelitteratur ved Aarhus Universitet. Seminaret finansieres af midler fra Nordisk Ministerråd og er en del af en fælles nordisk indsats for at fremme litteratur for børn og unge i norden.
På seminaret deltager nordiske børnelitteraturkritikere, forlæggere, forskere og repræsentanter fra Nordisk Ministerråd og fra NordLit-netværket, som er et nordisk netværk bestående af Kulturstyrelsen og søsterorganisationerne FarLit (Færøerne), NORLA (Norge), Kulturrådet (Sverige) og FILI (Finland).