The content is not available in your chosen language, we are displaying it in Danish instead.

Karen Ellemann er Danmarks minister for nordisk samarbejde

29.11.16 | News
Karen Ellemann
Photographer
Johannes Jansson/norden.org
Karen Ellemann (V) er blevet udnævnt som Danmarks minister for ligestilling og minister for nordisk samarbejde. Ellemann har i en årrække været engageret i det nordiske samarbejde, blandt andet som nordisk samarbejdsminister (2010 til 2011), medlem af Nordisk Råd og leder af Foreningen Norden.

Ellemann har arbejdet for at gøre det nordiske samarbejde mere konkret og politisk relevant. Blandt andet var hun en del af den ad hoc-gruppe, som i 2014 kom med ti forslag til en fornyelse af samarbejdet.

Året forinden skabte Ellemann livlig debat på Nordisk Råds session med en brandbombe af et indlæg i Berlingske, hvor hun skrev, at både Nordisk Råd, som samler Nordens parlamentarikere, og Nordisk Ministerråd, som er de nordiske regeringers officielle samarbejdsorgan, burde nedlægges.

– Rådet og ministerrådet er blevet til kaffeklubber, som er både dyre og ineffektive, sagde Karen Ellemann dengang, men hun understregede, at hendes udtalelser var affødt af et genuint og mangeårigt engagement i Norden.