The content is not available in your chosen language, we are displaying it in Norwegian Bokmål instead.

NY RAPPORT: Sammen om velferd – nordiske velferdsallianser

09.02.16 | News
NY RAPPORT: Sammen om velferd – nordiske velferdsallianser
Den nordiske velferdsmodellen står sterkt i alle de nordiske land, men selv en sterk modell må tilpasses økonomiske nedgangstider og den demografiske utviklingen. Nordisk ministerråd initierte derfor i 2013 det treårige programmet Holdbar nordisk velferd. Rapporten Nordiske velferdsallianser inneholder ny viten, innovative løsninger, og gir inspirasjon til hvordan vi fornyer og forbedrer velferden.

Felles for prosjektene i ‘Holdbar nordisk velferd’ er at de viser hvordan samarbeid også gir markant bedre løsninger på felles utfordringer.

Det treårige programmet har blant annet lært oss hvordan yrkesutdannelsene kan minske arbeidsløsheten blant ungdom, hvordan velferdsteknologi kan sikre helse- og omsorgssektorene for fremtiden, hvordan vi kan opprettholde medisinsk behandling i verdensklasse – også på høyspesialiserte områder – og hvordan fellesnordisk adgang til informasjon kan gi nødvendig viten for å komme stigende ulikhet til livs.

- Dette er viktig viten når vi skal ruste vår nordiske modell for fremtiden. Jeg håper at resultater og erfaringer fra de siste tre årene kan inspirere andre til å skape enda flere fellesnordiske prosjekter på velferdsområdet, sier generalsekretær i Nordisk ministerråd, Dagfinn Høybråten.

Les rapporten her:

Veien videre

Det finske formannskapet i Nordisk ministerråd for 2016 følger opp på sentrale aspekter fra programmet i deres treårige prioriteringsprosjekt om et innovativt og åpent Norden med mennesker som trives og har like muligheter til velferd, utdanning, kultur og arbeid.

Les mer her: