Document Actions
This content is not available in your chosen language, we are displaying it in Danish.

Pernilla August, Gyrðir Elíasson, Mats Gustafsson og Scandic hotellerne modtog Nordisk Råds priser

Kærlighed til naturen og kampen for et bæredygtigt miljø var centrale temaer, da Nordisk Råds litteratur-, musik-, film-, og miljøpriser blev uddelt af Nordisk Råds præsident Bertel Haarder onsdag i København.

02.11.2011

Jeg håber, at teknikkens og de såkaldte fremskridts verden aldrig helt vil overskygge den livskraft, som digtekunsten rummer, en livskraft, der er beslægtet med selveste jorden, sagde Gyrðir Elíasson, da han modtog Nordisk Råds Litteraturpris.

Photographer
Johannes Jansson/norden.org

-Når den stund oprinder, da bysamfundene fuldstændig har glemt deres oprindelse, er katastrofen sikker. Under al betonen er der stadig jord. Jeg håber, at teknikkens og de såkaldte fremskridts verden aldrig helt vil overskygge den livskraft, som digtekunsten rummer, en livskraft, der er beslægtet med selveste jorden, sagde Gyrðir Elíasson, da han modtog Nordisk Råds litteraturpris for sin novellesamling ”Mellem træerne”.

Scandic hotellerne modtog Nordisk Råds Miljøpris for deres indsats for at fremme bæredygtig turisme i Norden og verden over. I sin takketale understregede koncerndirektør Svein Arild Steen-Mevold, at han modtog prisen på vegne af alle medarbejderne.

- Det er alle vores medarbejderne som belønnes for deres engagement for at forbedre miljøet. De er meget glade for at deres arbejde med bæredygtig turisme bliver anerkendt på denne måde, sagde Svein Arild Steen-Mevold.

Pernilla August modtog Nordisk Råds filmpris for hendes debutfilm ”Svinalängorna” (Beyond) sammen med manuskriptforfatter Lolita Ray og producerne Helena Danielsson og Ralf Karlsson. I motivationen for prisen, blev den udmærket som ”et hårdtslående, komplekst drama - råt og delikat på samme tid, mørkt og alligevel fyldt med livets lys”.

Video: Interview med Pernilla August om hvad det har betydet for hende at vinde prisen.

Mats Gustafsson modtog Nordisk Råds musikpris som anerkendelse for sin store fornyelse af improvisationsmusikken. ”Med sit nyskabende saxofonspil sprænger han konstant rammerne for de musikalske genrer, som vi har behov for at tildele musik, som vi ikke har mødt før”, sagde bedømmelseskomitéen.

Nordisk råds priser er på 350.000 DKK og blev overrakt af Nordisk Råds præsident Bertel Haarder onsdag i Det Kgl. Musikkonservatorium i København.

Contacts

Louise Hagemann
Phone +45 21 71 71 41
Email loha@norden.org