The content is not available in your chosen language, we are displaying it in Danish instead.

Sidste kapitel i KreaNord

18.08.15 | News
Keramik
Photographer
Magnus Fröderberg/norden.org
KreaNords vigtigste resultater er skabt på policyniveau konkluderer analyse- og strategivirksomheden Kontigo i deres evaluering af programmet til støtte for kreative erhverv, der har eksisteret fra 2008-15.

Nordisk Ministerråd har finansieret programmet KreaNord, som har eksisteret fra 2008-15, men det er især årene 2013-14, som analyse- og strategivirksomheden Kontigo fokuserer på i deres evaluering Utvärdering av KreaNord: Nordiska ministerrådets initiativ för kulturella och kreativa näringar 2008–2015.

Kontigo understreger, at KreaNord har styrket og effektiviseret policyudviklingen og identificeret fælles nordiske udfordringer i det tværsektorielle samarbejde mellem kultur- og erhvervslivet. Rapporten konkluderer også, at det ikke har været en enkel opgave. 

-Vi anser, at det har været utydeligt hvilket ansvar og mandat KreaNord har haft til at sprede og implementere anbefalingerne nationalt. En tydelig plan for hvordan landene forventedes at arbejde med anbefalingerne havde været ønskværdig, skriver forfatterne.

KreaNord har lavet analyser, statistik og handlingsplaner for de kreative erhverv i Norden, som evalueringen viser har øget viden og opmærksomheden hos beslutningstagere og fungeret som støtte i udviklingen af policys, strategier og handlingsplaner.

Set ud fra et europæisk perspektiv konkluderer Kontigo, at KreaNord er et unikt eksempel på grænseoverskridende og tværsektorielt policysamarbejde om kreative erhverv

-KreaNord ses som en inspirationskilde af bl.a. EU-Kommissionen, som mener at Norden er forgænger i at teste forskellige pilotprojekter, som siden spredes og kopieres i andre europæiske lande. 

Udvalgte rapporter fra KreaNord

Entreprenørskab og foretagsomhed i de kunstneriske uddannelser i Norden

Mapping of Nordic Creative and Cultural Industries: Financial Environment

Entreprenörskap i högre konstnärlig och kreativ utbildning i Norden

Nordic Version of the OECD Report “Intellectual Assets and Innovation The SME Dimension

Kreative erhverv i Norden