Document Actions
This content is not available in your chosen language, we are displaying it in Danish.

Vignir Jóhannsson udstiller hos Nordisk Ministerråd

Vulkanudbruddet i Eyjafjallajökull i Island sidste år præger flere af de kunstværker, som den islandske kunstner Vignir Jóhannsson udstiller i Nordisk Ministerråds lokaler i København fra 13. januar.

09.01.2012

-Jeg er meget inspireret af tidens flow og hvordan det påvirker vores liv. Det uventede udbrud betød, at man pludselig stod midt i en tidspyt, og så sker der måske noget, siger Vignir Jóhannsson. Foto: Fra serien "Tidspytter" af Vignir Jóhannsson.

-Jeg er meget inspireret af tidens flow og hvordan det påvirker vores liv. Det uventede udbrud betød, at man pludselig stod midt i en tidspyt, og så sker der måske noget, siger Vignir Jóhannsson om de værker han har valgt til udstillingen.

”Ash for cash” er et kunstprojekt udført med aske fra vulkanudbruddet i Eyjafjallajökull, som er indstøbt i glas. Kunstværkerne vises på udstillingen sammen med flere oliemalerier.

Vignir Jóhannsson er født i Island, men har arbejdet rundt om i verdenen bl.a. i USA. Han har atelier både i Island og Danmark og er tilknyttet en nordisk/dansk kunstnergruppe, der arbejder sammen med Hebsgaard Glaskunst. I Danmark er Jóhannsson mest kendt for sine store glasarbejder blandt andet en stor spejlmobile, der var udstillet på Kastrupgård i 2011.

Udover skulpturer, lysinstallationer og malerier har Vignir Jóhannsson også fremstillet scenografier til teatre, tv produktioner, spillefilm og museer.

Udstillingen med Vignir Jóhannssons værker er den første kunstudstilling i Nordisk Ministerråds lokaler på Ved Stranden 18 i København.

Contacts

Louise Hagemann
Phone +45 21 71 71 41
Email loha@norden.org