Sisältöä ei ole saatavilla valitsemallasi kielellä, joten se näytetään kielellä Danish.

Niviaq Korneliussen chatter på Nordens Dag

19.03.15 | Uutinen
Niviaq Korneliussen
Photographer
Jørgen Chemnitz
På Nordens Dag 23. marts chatter den grønlandske forfatter Niviaq Korneliussen, nomineret til Nordisk Råds litteraturpris for ”HOMO sapienne”, med skoleelever fra hele Norden. Nordisk Skolechat finder kun sted denne dag og giver eleverne en unik mulighed for at mødes på kryds og tværs af de nordiske lande.

 

Nordisk Skolechat

Den norske forfatter Håkon Øvreås, der vandt Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2014 for bogen “Brune” chatter også med sammen bl.a. den svenske landsholdsmålmand Mattias Andersson.

Det er Norden i Skolen, en læringsportal med mere end 2500 nordiske skoleklasser, som står bag Nordisk Skolechat, der kun finder sted netop på Nordens Dag.

Idéen er meget enkel; eleverne logger på og møder nogle helt tilfældige elever et andet sted i Norden, som de så chatter med indtil de klikker videre og møder nogle nye.

”Det er selve mødet, der er det vigtigste”, siger projektleder Elva Ósk Gylfadóttir om baggrunden for Nordisk Skolechat. ”Det vilkårlige og spontane møde med andre nordiske skoleelever i samme situation som dem selv”.

Festligheder i hele Norden

Nordens Dag markeres over hele Norden med en række forskellige arrangementer. Hos Kulturkontakt Nord i Helsingfors er der også fokus på de unge i seminaret ”Ungt företagande och hållbart mode”. Seminaret handler om unge iværksætteres muligheder og udfordringer i Norden særlig indenfor modeindustrien og om aftenen er der opvisning med bæredygtig mode.

Nordens Dag fejres 23. marts, fordi Helsingforsaftalen, der er samarbejdsaftalen mellem de nordiske lande, blev underskrevet på den dato i 1962.