Sisältöä ei ole saatavilla valitsemallasi kielellä, joten se näytetään kielellä Swedish.

Nordiska rådets Hans Wallmark fick baltisk medalj

28.10.16 | Uutinen
Hans Wallmark
Photographer
Torkil Sørensen
Baltiska församlingen höll en session i Riga den 27-28 oktober, några dagar före Nordiska rådets motsvarande session i Köpenhamn. I samband med det fick Hans Wallmark från Nordiska rådets presidium en medalj, Medal of Baltic Assembly, vilket åter visar de starka banden mellan de två organisationerna.

Hans Wallmark fick medaljen för sin insats för samarbetet i Östersjöregionen.
På själva sessionen fredagen den 28 oktober arrangerades det bland annat en debatt med baltiska ministrar både om en rad interna baltiska frågor och frågor av internationell art, såsom migration och stöd till EU:s östliga partnerskapsländer.

Wallmark talade om Östersjön

Nordiska rådet representerades av Wille Rydman från Finland och Hans Wallmark från Sverige.

Wallmark fokuserade i sitt tal på den allt spändare säkerhetssituationen i Östersjön, ett tema som också var upp på Nordiska rådets försvarskonferens på Kronborg i Helsingör den 10 oktober.

- Med den illegala annekteringen av Krim. Med strider i östra Ukraina som hittills krävt över 10 000 dödade och 20 000 skadade. Med utplaceringen av Iskander-missiler och med ökad övningsverksamhet samt incidenter i vårt närområde är det ett nytt säkerhetsläge. Ett nytt försämrat säkerhetsläge, sade Hans Wallmark.

Wallmark sade också att det inom EU är viktigt att markera sammanhållning och uppvisa en enig linje gentemot Ryssland.