Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Danish.

Elektronisk register vil gavne Grønland

06.10.15 | Nyhet
Karen Klint
Photographer
Socialdemokraterne
Det nuværende system fungerer ikke optimalt, siger Karen Klint til DR2.

Nomadelæger: I et interview i dag på DR2 forklarer Karen Klint fra velfærdsudvalget, hvorledes at det nuværende meldesystem mellem de nordiske lande ikke er optimalt, når det drejer sig om sundhedspersonel med frataget autorisation, klagesager eller anmærkninger. Blandt andet fungerer meldesystemet, ifølge Klint, ikke mellem Danmark og Grønland, hvor man senest har kunnet følge sagen om en dansk hjerneskadet læge, som har arbejdet og behandlet patienter i Grønland.

Det er ulogisk

- Vi har et nuværende meldesystem som måske virker mellem to eller tre lande, men som eksempelvis ikke virker mellem Danmark og Grønland. Og det er jo fuldstændigt ulogisk at vi ikke har et entydigt meldesystem, siger Karen Klint til DR2.

- Endnu engang er der politisk opbakning til at se, hvordan vi får løst opgaven og udfordringerne.

Danmarks Radios dybdegående undersøgelse af læger og andet sundhedspersonel, som har fået frataget autorisationen i hjemlandet, men som fortsætter ufortrødent med at arbejde i nabolandene – de såkaldte ”nomadelæger” har ført til, at Nordisk Råds forslag fra 2010 om et nordisk elektronisk register for læger og andet sundhedspersonel bliver debatteret flittigt i medierne i disse dage.

Politisk enighed

- I den aktuelle sag, har jeg noteret mig, at der fra dansk side – hele vejen rundt fra minister, Sundhedsstyrelse og danske sundhedsordførere - tales om et bedre og hurtigere meldesystem, når en sundhedsperson er til fare for patienterne. Den holdning er helt på linje med den debat, vi for nylig havde i Nordisk Råds Velfærdsudvalg. Så jeg tror der nu kan samles politisk enighed om, at der skal være et sådant fælles meldesystem, tilføjer Karen Klint.