Foreslå kandidater til Nordisk råds miljøpris 2017

02.02.17 | Nyhet
Nordisk Råds miljøpris 2016
Photographer
Magnus Fröderberg/norden.org
Årets tema for Nordisk råds miljøpris er initiativer som bringer oss tettere på det avfallsfrie samfunnet. Alle kan være med og foreslå kandidater. Vinneren offentliggjøres i Helsingfors 1. november 2017 i forbindelse med Nordisk råds sesjon.

Kriterier for nominerte

Miljøprisen tildeles en nordisk næringsvirksomhet, organisasjon eller person som på forbilledlig vis har greid å integrere hensynet til miljø i sin virksomhet eller i sitt virke eller på annen måte har gjort en ekstraordinær innsats for miljøet. Den eller det som prisbelønnes, skal ha et nordisk perspektiv og virke i Norden og/eller i relasjon til parter utenfor Norden.

Årets tema og ditt forslag

– Med årets tema vil vi fremme initiativer som bringer oss tettere på det avfallsfrie samfunnet og dermed støtter FNs verdensmål for 2030, lyder det fra den nordiske bedømmingskomiteen.

Kjenner du en nordisk næringsvirksomhet, organisasjon eller person som gjør en innsats for å fremme, utvikle eller benytte avfallsfrie løsninger? Nominer din kandidat her med maks en A4-sides begrunnelse.

Nomineringsskjema

Fristen for nominering av kandidater er 19. april 2017.

Prisen og prisutdelingen

I juni offentliggjøres de nominerte til Nordisk råds miljøpris, og prisen blir overrakt for 23. gang under Nordisk råds prisutdeling i Helsingfors 1. november 2017. Vinneren mottar 350.000 danske kroner.

Tidligere vinnere

2016 Too Good To Go fra Danmark (digital innovasjon som støtter bærekraftig livsstil)

2015 Energiselskapet SEV fra Færøyene (grønn elektrifisering)

2014 Reykjavík kommune på Island (bredt og målbevisst miljøengasjement)

2013 Selina Juul fra Danmark (kampen mot matsvinn)

 

Se tidligere vinnere og mer om prisen her.