Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Danish.

- Manglende nordisk lægeregister er som russisk roulette

06.10.15 | Nyhet
Nordisk Råds forslag om et fælles nordisk register for sundhedspersonale er i fokus, når DR undersøger ”nomadelæger”.

Danmarks Radio kører i disse dage en kampagne, hvor man ser nærmere på de såkaldte ”nomadelæger”. DR har undersøgt hvordan nordiske læger og andet sundhedspersonale med mistet autorisation, i en lang række tilfælde, har taget arbejde i nabolandet og i flere tilfælde også der, har forvoldt skade på patienter.

Det har derfor været oplagt for DR, at rette henvendelse til Nordisk Råd og spørge ind til arbejdet med netop, at forhindre ”nomadelæger” eller andet sundhedspersonale, som får lov til at praktisere i et nordisk naboland til trods for, at de ikke har autorisation i hjemlandet.

Det handler om patientsikkerhed

Nordisk Råds Velfærdsudvalg stillede tilbage i 2010 et forslag om et fælles nordisk elektronisk register for læger, tandlæger, sygeplejere og andet autoriseret helsepersonale i Norden og selvstyrende områder.

Set i lyset af den øgede bevægelighed inden for det nordiske arbejdsmarked, handler forslaget i al sin enkelthed om at styrke patientsikkerheden yderligere, for de nordiske borgere.

- Vi skulle have gjort det i går for at forhindre, at patienter bliver skadet, siger Sonja Mandt (Ap) til DR’s TV-avisen her til morgen.

- Man ved ikke, hvem der behandler en, når man kommer på hospitalet. Det er som at spille russisk roulette.