Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Swedish.

Nordisk-ryskt forum för ungdomspolitiker i Uleåborg 23-25/4

16.04.14 | Nyhet
Jakob Esmann
Photographer
Johannes Jansson/norden.org
Unga parlamentariker från de nordiska länderna och Ryssland samlas den 23-25 april i Uleåborg för att diskutera aktuella politiska frågor.

Forumet för unga parlamentariker ordnades senast i Stockholm 2012 och i Petrozavodsk 2013. Nordiska rådet har konstaterat det vara viktigt att upprätthålla dialogen med Ryssland även under den rådande krisen i Ukraina.

Vid torsdagens debattsessioner (24/4), som leder fram till fredagens framtidsdebatt, diskuterar politikerna bl.a. utmaningarna för ungdomar på dagens arbetsmarknad, internationellt nätverkande som en facilitator för sysselsättning av unga och sambandet mellan utbildning och social utsatthet.

Den politiska delen av forumet föregås av studiebesök till stadens tekniska forskningscentral VTT, 3D-laboratoriet vid Uleåborgs universitet och BusinessKitchen den 23 april.

Från Nordiska rådets sida medverkar Simo Rundgren, ordförande för Finlands delegation i Nordiska rådet, Juho Eerola (Finland) samt Jóhanna María Sigmundsdóttir (Island). Ungdomens Nordiska råd representeras av president Jakob Esmann (Danmark).

Från Ryssland deltar parlamentariker från en rad regionala parlament och ungdomsförsamlingar.