Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Swedish.

Nordiska ministerrådet stöder nordiskt-ryskt journalistsamarbete

22.10.15 | Nyhet
Mediabevakning
Photographer
Magnus Fröderberg
Nordiska ministerrådet har fattat beslut om att reservera 4,8 miljoner DKK för ett mediesamarbetsprojekt med överrubriken ”Journalistik i en modern demokrati”. Projektet innefattar kurser, seminarier och masterklasser för nordvästryska och nordiska journalister, och fokuserar bland annat på objektiv journalistisk bevakning av val och professionell användning av sociala medier.

Projektets målsättning är att öka kontakten mellan nordiska journalister och journalister i nordvästryssland, samt att höja kvaliteten på journalistiken i och kring nordvästryssland. Projektet stödjer utvecklingen av den oberoende pressen i Ryssland genom erfarenhetsutbyte både vad gäller arbetsmetoder, källkritik, sociala medier och pressens roll i ett demokratiskt samhälle.
Det är frågan om en två-årig fortsättning på ett 20-årigt samarbete mellan Nordisk journalistcenter/Danmarks Journalisthögskola och nordvästryska parter.

Projektet förverkligas i samarbete med Fojo Media Institute i Sverige, Barents Press International i Murmansk, Regional Press Institute i St. Petersburg och journalistutbildningen vid Helsingfors Universitet.