Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Danish.

Nordiska rådet: Regeringarna bör prioritera tågprojekt i norr

23.09.14 | Nyhet
Eero Suutari
Photographer
Karl R. Lilliendahl
Tågförbindelserna i de nordligaste delarna av Finland, Sverige och Norge behöver samordnas och stärkas - det är både Finlands, Sveriges och Norges regeringar överens om. Men detta är inte nog, menar Nordiska rådet: Regeringarna måste prioritera projekt för att något ska hända.

Som en förberedande åtgärd inför tillämpningen av EU:s svaveldirektiv rekommenderade Nordiska rådet i fjol de nordiska regeringarna att samordna och prioritera de planer som finns på att stärka och utvidga järnvägskapaciteten i de nordligaste delarna av Finland, Sverige och Norge. Rekommendationen omfattade också förbindelserna till hamnar i Norden som ligger utanför SECA-området, såsom Narvik och Trondheim.

– Svaren från regeringarna avslöjar att Finlands och Sveriges transportmyndigheter inte vill offra sina nationella beslutsprocesser för överstatlig planering – lite tanklöst, när man i de vidsträckta områdena i norr skulle dra nytta av att koordinera så mycket som möjligt, säger Eero Suutari (Saml, Konservativa gruppen), medlem av Nordiska rådets näringsutskott.

I sitt svar på rekommendationen meddelar regeringarna att man fäster stor uppmärksamhet vid att utveckla tågförbindelserna, men att man inte vill använda redan knappa resurser till att göra överlappande arbete i olika forum utan att man i stället vill effektivera samarbetet i bl.a. Barentsrådet och Nordliga dimensionen. Men även här är det politiska prioriteringar som får hjulen att rulla, konstaterar Eero Suutari.

– Ska det finnas tillräckligt med industri för att järnvägsnätet ska byggas ut eller ska järnvägsnätet skapa förutsättningar för ett starkare näringsliv? Som Kajanabo från norr anser jag att järnvägen öppnar möjligheter, inte minst en koppling till hamnarna vid Ishavet. Till exempel den växande gruvnäringen skulle gynnas, samtidigt som transportutsläppen i Östersjön skulle minska rejält, säger Suutari.

Näringsutskottets Gunvor Eldegard (A, Socialdemokratiska gruppen) understryker att både den tidigare och nuvarande norska regeringen ställt sig positivt till ett utökat nordiskt samarbete kring järnvägsförbindelserna i norr. Hon uppmanar grannländerna till eftertanke.

– Om Norden ska få den tyngd som man vill att regionen ska ha måste det finnas goda kommunikationer mellan länderna. Järnvägarna är en viktig del i detta, säger Eldegard. 

Nordiska rådet är det officiella nordiska samarbetets parlamentarikerförsamling. Miljö- och naturresursutskottet samt näringsutskottet behandlar transportfrågor vid Nordiska rådets möten i Tammerfors den 22-23 september.