Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Danish.

Nordiske statsministre: fællesskab vigtigere end nogensinde før

03.10.15 | Nyhet
De nordiske statsministre talte om flygtningekrisen og fælles strategi op til klimatopmødet COP 21, da de holdt møde på Marienborg udenfor København. Dagfinn Høybråten, generalsekretær for Nordisk Ministerråd mødtes også med de nordiske statsministre og fortalte om resultaterne af det nordiske samarbejde om Grøn Vækst og Holdbar Nordisk Velfærd.

Den aktuelle flygtningekrise var hovedtemaet på statsministrenes møde, hvor fællesskabet og de stærke nordiske traditioner for at stå sammen og yde humanitær bistand blev fremhævet af alle regeringsledere på det efterfølgende pressemøde.

- Vi følger alle de gældende regler indenfor det europæiske samarbejde og ingen af os har noget at kritisere hinanden for. Vi er enige om, at flygtningekrisen skal løses gennem en fælles europæisk indsats, sagde Lars Løkke Rasmussen, Danmarks Statsminister.

Statsministrene var også enige om, at sende et stærkt signal for at opnå en ambitiøs klimaaftale på COP-21 i Paris. De øvrige landes regeringschefer takkede Danmark for at gå forrest i arbejdet for at styrke den frie bevægelighed for personer og virksomheder over de nordiske grænser.

Vi følger alle de gældende regler indenfor det europæiske samarbejde og ingen af os har noget at kritisere hinanden for. Vi er enige om, at flygtningekrisen skal løses gennem en fælles europæisk indsats.

Nordisk Ministerråds Generalsekretær Dagfinn Høybråten mødtes også med statsministrene og fortalte dem om det fælles nordiske arbejde for Grøn Vækst og Holdbar Nordisk Velfærd.

Yderligere information:

- Det er to af de mest omfattende og ambitiøse initiativer i mange år. Jeg var glad for, at kunne fortælle statsministrene om de mange gode resultater f.eks. muligheder for reduktion i udslippet af drivhusgasser og deling af nordiske sundhedsregistre, der kan bidrage til at forebygge livsstilssygdomme, udtalte  Dagfinn Høybråten, Generalsekretær for Nordisk Ministerråd, efter mødet.

Lars Løkke Rasmussen udtrykte på vegne af sine kollegaer støtte og opbakning til den omfattende modernisering af Nordisk Ministerråd.

  • Höskuldur Þórhallsson, Nordisk Råds præsident, mødtes også med statsministrene og talte med dem om topmødet mellem dem og Nordisk Råd i Reykjavik den 27.-28. oktober i forbindelse med Nordisk Råds Session.
Contact information