Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Danish.

Ny dansk minister for nordisk samarbejde

04.02.14 | Nyhet
Minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen er fra 4.februar 2014 også minister for det nordiske samarbejde. Dermed fastholder regeringen målet om at styrke samarbejdet mellem de nordiske lande, og netop i forhold til landdistrikt og byudvikling kan de nordiske lande lære af hinanden.

Carsten Hansen(S) glæder sig til nordisk samarbejde:

─ Vi har en række af de samme udfordringer i Norden, men også et stærkt værdifællesskab, og derfor ser jeg et stort perspektiv i, at det nordiske samarbejde nu er en del af min portefølje. Jeg har haft stor glæde af at sidde i Nordisk Råd, før jeg blev minister, og det nordiske samarbejde har altid haft en særlig plads i mit politiske hjerte, så jeg glæder mig til at løfte den nye opgave, siger Carsten Hansen, der peger på det danske formandskab i 2015 for det nordiske ministerråd som det kommende års store udfordring.

For få uger siden viste en analyse fra Dansk Erhverv, at Norden udgør over en femtedel af den samlede danske eksport. Dermed er Norden under et den klart største samhandelspartner.  Analysen viser også, at Norden er kommet pænt gennem krisen, og at der er et stort potentiale for vækst.

─ En af mine vigtigste opgaver som minister for det nordiske samarbejde er at afvikle grænsehindringer og dermed fastholde og udbygge mulighederne for handel og arbejdspladser på tværs af de nordiske lande. Det handler om arbejdspladser både herhjemme, men i stigende grad også i de andre nordiske lande, hvor mange danskere allerede arbejder, siger Carsten Hansen.