Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Danish.

Ny femårig aftale om støtte til nordisk film og tv

28.04.14 | Nyhet
De nordiske kulturministre har sammen med de nordiske fiminstitutter og tv-stationer i dag offentliggjort en ny femårig aftale med Nordisk Film & TV Fond. Ifølge aftalen vil fonden mellem 2015 og 2019 opretholde sit nuværende budget på 78 millioner danske kroner.

- Nordiske film og tv-serier spiller en stadig større rolle for vores indbyrdes forståelse og i særdeleshed for udlandets opfattelse af de nordiske lande – de de er med til at brande den nordiske kultur og de nordiske lande. Vi er derfor rigtig glade for, at vi også fremover kan støtte dette samarbejde med den nordiske film- og tv-branche, udtaler Illugi Gunnarsson, som er kulturminister for Island, der har formandskabet for Nordisk Ministerråd i 2014.

- Vi betragter Nordisk Ministerråds fortsatte deltagelse som en anerkendelse af det arbejde, som alle brancheparterne i de seneste år har udført for at skabe den succes, der allerede nu bliver kaldt nordisk film og tv's guldalder," siger Petri Kemppinen, administrerende direktør for Nordisk Film & TV Fond.

- En lind strøm af internationalt prisbelønnede film, blandt andet Oscar-vindere, og den seneste tids rosende ord til en lang række tv-dramaserier – ikke bare i vores region, men over hele verden – er en fremragende mulighed for at promovere og eksportere nordisk fortælletradition, kultur og værdier direkte til offentligheden. I den nye aftaleperiode er hensigten med vores økonomiske støtte at styrke publikums adgang til nordiske projekter og løfte kvaliteten endnu mere."

Nordisk Film & TV Fond støtter årligt produktion og distribution af omkring 50 spillefilm, dokumentarfilm og tv-dramaer. Den støtter og organiserer branchearrangementer som de årlige nordiske talentshows og fungerer desuden som sekretariat for den eftertragtede Nordisk Råds Filmpris, som uddeles hvert år i oktober.

En tredjedel af fondens årlige budget på 78 millioner kroner kommer fra Nordisk Ministerråd, en tredjedel fra de fem nationale filminstitutter og -fonde og en tredjedel fra de 11 deltagende nordiske public service-kanaler og kommercielle tv-selskaber.