Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Danish.

Ny tilgang til branding: Norden søger sporfindere

09.05.17 | Nyhet

Branding of The Nordics is about inviting. Inspiring. Toward conversation and cooperation, to an exchange of thoughts and ideas. Traces of North: Ideas that have inspired the world far beyond the Nordic region.

Indbyggerne i de nordiske lande er rejsende, som har efterladt spor over hele verden. I hvert fald hvis man spørger folkene bag den store nordiske brandingindsats, der blev lanceret for nylig. Nu samler Nordisk Ministerråd et team af opdagelsesrejsende, som vil følge de nordiske fortællinger over hele jorden og være med til at gøre disse Spor af Norden synlige for verden igen.

De nordiske lande er gået sammen om at skabe en unik branding af regionen, som vender op og ned på de gængse forestillinger om place branding. I stedet for at præsentere landene med billeder af glade nordboere og smukke landskaber består udfordringen i at finde steder, mennesker og idéer over hele verden, som er blevet påvirket af den nordiske tankegang og de nordiske værdier: Spor af Norden.

– Vi forsøger at undgå den slagne vej, som stort set alle place branders typisk vælger. I stedet for at vise Norden for verden vil vi forsøge at vise Norden i verden. Vi vil finde Spor af Norden og dele dem for på den måde at fortælle vores fælles historie, dele idéer og indlede en dialog med resten af verden, fortæller brand manager Tobias Grut fra Nordisk Ministerråd.

Som et led i den samlede indsats for at markedsføre Norden i resten af verden har Nordisk Ministerråd – det officielle regeringssamarbejde mellem Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige samt Færøerne, Grønland og Åland – fået til opgave at søsætte og fremme denne fælles brandingindsats i de kommende år.

Hjælp os med at udforske verden

For at skyde kampagnen i gang på ægte nordisk og demokratisk manér lancerer Nordisk Ministerråd et crowdsourcing-initiativ og inviterer alle, som deler den nordiske tankegang, til at være med til at opbygge og styrke Nordens brand.

Nordisk Ministerråd beder nu potentielle nordiske sporfindere om at indsende deres idéer til spor, der kan følges op på, i de kommende uger. I midten af juni bliver otte sporfindere udvalgt og sendt ud på de syv have – fysisk, virtuelt eller på anden vis – for at finde, dokumentere og dele spor af Norden som en del af det verdensomspændende spind af fortællinger, som vi alle er en del af.

Dermed har brandingindsatsen altså ikke til formål at fortælle folk, at ”vi i Norden” er særligt gode til noget eller bedre end andre. Den skal helt enkelt finde eksempler på, hvordan vi har inspireret eller påvirket nogen eller noget et sted i verden på en positiv måde.

Spor af Norden 

Spor af Norden er baseret på tanken om at indsamle "nordiske fortællinger” fra hele verden, blandt andet ved hjælp af ny og avanceret teknologi i form af et open source-publiceringsværktøj. Via den kan man dele og formidle nordiske spor til for eksempel events, projekter og steder over hele jorden. 

Disse fortællinger og spor skal afspejle en nordisk tankegang, en blanding af værdier såsom tillid, åbenhed, kreativitet, ligestilling og grundlæggende menneskerettigheder – universelle koncepter med et unikt nordisk islæt inden for eksempelvis arkitektur, design, kunst og teknologi samt i humanistiske udtryksformer såsom kultur, politik og idéer.

Konceptet er udviklet af vinderne af udbuddet, som blev annonceret i slutningen af 2016 og gik ud på at skabe en fælles nordisk place branding-kampagne. Vinderne blev Bjarke Ingels Group, Mensch, Area9 og Ole Lund Creative.

Ansøg om at blive nordisk sporfinder

Mere om thenordics.com