Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Danish.

Politisk hede på sommermøderne

26.06.14 | Nyhet
I Meningsministeriet på Folkemødet 2011
Photographer
Frederik W. Søborg/norden.org
Der afholdes politiske sommermøder i både Danmark, Sverige, Finland og Norge. I år er Norden til stede ved alle møderne med nationale vinkler på den nordiske politik.

Det svenske sommermøde i Almedalen på Gotland er det ældste, og indtil videre største, nordiske politiske sommermøde. Det første, meget beskedne, sommermøde i Almedalen blev afholdt i 1968. Det var først i løbet af 2000-tallet at mødet for alvor begyndte at udvikle sig. Årets sommermøde bliver det største hidtil. I løbet af otte dage skal der gennemføres mere end 3.300 debatter og andre arrangementer. Alle arrangementer afholdes som udgangspunkt inden for Visbys bymure. Almedalsveckan foregår den 29. juni – 6. juli. Norden afholder sine arrangementer den 30. juni og 1. juli.

Læs mere om Almedalsveckan.

Folkemødet i Danmark blev afholdt første gang i 2011. Dette sommermøde afholdes også på en ø – i Allinge på Bornholm. Folkemødet er vokset med rekordfart på fire år. I år var der mere end 2.100 programpunkter og mere end 90.000 besøgende. Mødet fandt sted den 12.-15. juni, og Norden arrangerede 14 debatter og andre arrangementer i løbet af disse dage.

Læs mere om Folkemødet.

Norge har Arendalsuken i kystbyen Arendal. Det norske sommermøde er endnu ikke lige så stort som møderne i Sverige og Danmark, men interessen stiger hele tiden. I 2013 indledte partierne deres valgkamp med en partilederdebat i Arendal. Årets nordiske program er endnu ikke helt færdigt, men den 12. august afholdes der en debat om det nordiske sundhedssamarbejde i fremtiden. Forskellige nordiske organisationer er for første gang repræsenteret i den politiske gade, og der bliver afholdt en række nordiske kulturarrangementer. I år foregår Arendalsuken den 11.-16. august.

Læs mere om Arendalsuken.

Finland afholder i år sit politiske sommermøde – SuomiAreena – i forbindelse med den store jazzfestival i Björneborg den 12.-19. juli. Sommermødet er vokset år for år siden begyndelsen i 2006. I år vil der være 700 talere og 150 forskellige arrangementer i løbet af ugen. Norden deltager for første gang i år og afholder tre seminarer den 17. juli.

Læs mere om SuomiAreena.