Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Danish.

Québec og Norden deler fælles udfordringer - stort fælles symposium om bæredygtig udvikling i Nord

21.01.15 | Nyhet
Nordisk Ministerråd og regeringen i Québec, Canada, afholder et stort fælles symposium med titlen ”International Symposium on Northern Development” den 25.-27. februar 2015 i Québec City, Canada. Bæredygtig udvikling af de nordlige områder er det overordnede tema.

Québec og de nordiske lande ligger geografisk langt fra hinanden, men har en række fælles udfordringer som følge af, at en stor del af de to områders land- og havområderne ligger i de nordlige områder og i den arktiske region. Der er således fælles udfordringer vedrørende udvikling af og i barske og sårbare land- og havområder, klimaforandringer og øget efterspørgsel efter økonomisk udvikling, der påvirker det nutidige og fremtidige samfund i Québec og Norden.

Der er bred enighed om, at økonomisk vækst og samfundsmæssig udvikling skal gribes an ud fra principperne om bæredygtighed. De fælles udfordringer i Québec og Norden og det fælles ønske om at tilgå disse udfordringer ud fra bæredygtighedsprincipper danner rammerne for symposiet.

Fire temaer for konferencen

Symposiets første dag består af en række workshops. Anden og tredje dag er højniveausessioner i plenum. De overordnede temaer på plenumsessionen er:

1. The North, a living environment                 

2. The North, a physical territory                     

3. The North, a place for economic development

4. The North, a place for knowledge, training and research

Symposiet er startskuddet på et nyt og spændende samarbejde med Nordens naboer på tværs af Atlanten. Symposiet er en platform for profilering af nordiske styrkepositioner og værdier inden for bæredygtig vækst, innovation, klima, vedvarende energi, miljø, uddannelse og åbenhed der præsenteres af omkring 25 oplægsholdere fra Norden (nordiske institutioner, universiteter, erhvervsliv, NGO’er, Nordisk Ministerråd m.fl.). Québec vil også præsentere et stort antal oplægsholdere og profilere Québecs udviklingsstrategi for dets nordlige områder, Plan Nord, og styrkepositioner vedrørende bæredygtig udvikling.

Symposiet vil samle politiske og administrative beslutningstagere, universiteter, virksomheder, NGO’er og lokale befolkninger fra Québec og Norden og vil være et mødested, hvor viden og erfaringer udveksles indenfor bæredygtighed.   

Af sociale netværkstiltag i forbindelse med symposiet er bl.a. åbningsreceptionen den 25. februar, hvor Québecs Premier, Philippe Couillard, og Nordisk Ministerråds Generalsekretær, Dagfinn Høybråten, holder åbningstaler.

Oplægsholdere til symposiet er bl.a.: Olafur Ragnar Grimsson (Islands præsident); Vincent Rigby (Chair of the Arctic Council’s Senior Arctic Officials); arkitekt Bjarke Ingels (fra BIG: Bjarke Ingels Group), og professor Minik Rosing (Københavns Universitet) m.fl

Praktiske oplysninger:

Sted:     Québec City Convention Center, Québec City, Canada, den 25.-27. februar 2015

Twitter:   Følg symposiet direkte på Twitter (NB. fransk talende): PlanNord