Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Danish.

Så er Nordic Built Cities Challenge skudt i gang

07.10.15 | Nyhet
Harpa bygningen i Reykjavik
Photographer
Yadid Levy / Norden.org
Seks nordiske lande afholder en fælles konkurrence, der skal finde løsninger til deres bymæssige udfordringer.

Er du med helt fremme inden for teknologi, byggeri, IKT, byplanlægning, arkitektur, transport, boligsektoren, intelligente byer, energi eller socialt iværksætteri? Eller brænder du bare for byudvikling?

I konkurrencen Nordic Built Cities Challenge vil seks nordiske byer gerne have dine innovative løsningsforslag til deres bymæssige udfordringer:

• Kera Challenge by S Group – løsninger til en cirkulær økonomi, som understøtter Keras forvandling fra et industriområde til et såkaldt "20-minute neighbourhood", hvor man kan udrette alle sine daglige gøremål uden at skulle rejse mere end 20 minutter (Espoo, Finland)
• Karsnes havn – bæredygtig livline (Kopavogur, Island)
• Sege park – delementalitet, der sikrer billige og klimavenlige boliger (Malmø, Sverige)
• Cloudburst og kultur – fornyelse af Hans Tavsens Park og Korsgade (København, Danmark)
• Smart, grønt og urbant – revitalisering af transportknudepunktet på Trygve Lies plass (Oslo, Norge)
• Den vertikale udfordring – opførelse af innovative og bæredygtige familieboliger i stejlt terræn (Runavík, Færøerne)

Disse seks byudviklingsprojekter søger tværfaglige grupper, der kan skabe innovative løsninger til byernes rum. Op til fire finalister i hver konkurrence vil modtage 300.000 norske kroner og muligheden for at videreudvikle deres løsning i samarbejde med den projektansvarlige.

 

Nordic Built Cities Challenge Awards

Nordic Innovation inviterer finalisterne til at tilmelde sig Nordic Built Cities Challenge Awards (NBCCA), som har en samlet præmiesum på 1,2 millioner norske kroner.

En af NBCCA's vigtigste opgaver er at opmuntre til samarbejde på tværs af faggrænser og de nordiske landegrænser.

I Nordic Built Cities Challenge Awards vil de grupper, der består af medlemmer fra mere end ét nordisk land, modtage et tilskud på 40.000 norske kroner. Derudover vil grupper, der inkluderer en studerende, en nyetableret virksomhed eller en social iværksætter, modtage et tilskud på 20.000 norske kroner.

For at gøre det muligt at danne tværfaglige grupper på tværs af landegrænser inviterer Nordic Innovation til et Nordic Matchmaking Event i Arlanda uden for Stockholm den 5. november 2015. Det vil være den perfekte mulighed for at møde ligesindede, finde samarbejdspartnere og hente inspiration. Arrangementet er gratis, og deltagerne har mulighed for at få deres rejseomkostninger godtgjort.

 

Om Nordic Built Cities

Nordic Built Cities Challenge er en del af Nordic Built Cities, som er et fyrtårnsprogram under Nordisk samarbejdsprogram for innovation og erhvervspolitik 2014-2017. Danmark står i spidsen for programmet og har ansvaret for dets implementering i samarbejde med de øvrige nordiske lande, Nordisk Ministerråd og Nordic Innovation. Derudover har Nordic Innovation ansvaret for at udforme og forvalte Nordic Built Cities-programmet.