Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Danish.

- Udenrigs-, forsvars- og sikkerhedspolitik er en nødvendighed!

30.09.15 | Nyhet
Parlamentarisk Barentskonference: Phia Andersson tydeliggjorde udfordringerne forbundet med den aktuelle sikkerhedssituation i Europa.

Nordisk Råds præsidiemedlem Phia Andersson gik onsdag på talerstolen under den syvende parlamentariske Barentskonference, som i år blev afholdt i Helsinki, Finland.

Her redegjorde hun blandt andet for den udvikling, som Nordisk Råd har gennemgået i forhold til arbejdsområder.

- I Nordisk råd er vi gået fra at have fokus primært på det nordiske samarbejde, hvor spørgsmål om udenrigs-, forsvars- og sikkerhedspolitik var en umulighed til i dag, hvor disse spørgsmål er en nødvendighed, sagde Phia Andersson fra talerstolen.

- Sikkerhedssituationen i Europa og i vores region er desværre blevet forværret siden konferencen i Norge for to år siden.

Dialogen med Rusland

Også det, for tiden, nedkølede samarbejde Rusland blev nævnt under Barentskonferencen.

- Udviklingen går ikke i den rigtige retning. Nordisk Råd har udskudt eller aflyst planlagte møder og aktiviteter med russiske parlamentarikere, konstaterede Phia Andersson.

-  Men selv om situationen er svær og visse fælles arrangementer er aflyste, så vil vi understrege, at Nordisk råd ikke har lukket døren for dialog med politikere fra Rusland.

Præsident i Ungdommens Nordiske Råd, Kai Alajoki, holdt også tale for forsamlingen og det samme gjorde præsident Giedre Purvaneckiene, Baltisk Forsamling.