Dokumentåtgärder
Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danska.

15 års jubilæum for samarbejdet med Rusland

Nordisk Ministerråds informationskontor, som åbnede i Sankt Petersborg for 15 år siden, har givet et nyt perspektiv på samarbejdet.

2010-10-07

Den geografiske placering og de historiske relationer som naboer udgør grundlaget for det tætte samarbejde mellem Nordvestrusland og de nordiske lande til gavn for hele regionen.

– Karakteriseret ved den unikke velfærdsmodel og det kulturelle slægtskab tager de nordiske lande aktivt del i internationale forhold. Regionen er førende inden for viden og innovation, også i spørgsmål vedrørende klimaforandringer og miljøbeskyttelse. Rusland er vores naboland. Vi har ting til fælles, og vi har ting at tilbyde hinanden, siger Mika Boedeker, leder for Nordisk Ministerråds informationskontor i Sankt Petersborg.

Der er gennemført over tusind projekter inden for mange områder, og næsten en million mennesker har siden 1995 deltaget i forskellige fælles russisk-nordiske initiativer. For at sætte fokus på det mangeårige samarbejde arrangerede de nordiske lande i årNordic Week in St. Petersburg for første gang.

Programmet omfattede over 20 begivenheder med bidrag fra hvert af de fem lande knyttet sammen under hovedtemaerne – innovation, uddannelse, økologi og kultur.

Den 5. oktober lancerede Nordisk Ministerråds informationskontor i Sankt. Petersborg Studia Nordica – the new profiling project. Studia Nordica er en række forelæsninger som afholdes af fem fremtrædende nordiske personligheder fra de fem nordiske lande. Hver forelæsning fokuserer på et specifikt tema i relation til Norden. Den første forelæsning, som blev overværet af 120 mennesker, blev præsenteret af Berndt Arell, direktør for Svenska kulturfonden i Finland. Temaet var det kulturelle slægtskab mellem de nordiske lande.

Den samme dag blev der afholdt en Ny Nordisk Mad-reception for at fejre 15 års jubilæet for Nordisk Ministerråds samarbejde med Nordvestrusland.

Kontakter

Andrey Anisimov Adviser Phone +7 812 336 7580 Mobil: +7 921 917 0643 aa@norden.ru