Dokumentåtgärder
Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danska.

15 års jubilæum for samarbejdet med Rusland

Nordisk Ministerråds informationskontor, som åbnede i Sankt Petersborg for 15 år siden, har givet et nyt perspektiv på samarbejdet.

07.10.2010

Den geografiske placering og de historiske relationer som naboer udgør grundlaget for det tætte samarbejde mellem Nordvestrusland og de nordiske lande til gavn for hele regionen.

– Karakteriseret ved den unikke velfærdsmodel og det kulturelle slægtskab tager de nordiske lande aktivt del i internationale forhold. Regionen er førende inden for viden og innovation, også i spørgsmål vedrørende klimaforandringer og miljøbeskyttelse. Rusland er vores naboland. Vi har ting til fælles, og vi har ting at tilbyde hinanden, siger Mika Boedeker, leder for Nordisk Ministerråds informationskontor i Sankt Petersborg.

Der er gennemført over tusind projekter inden for mange områder, og næsten en million mennesker har siden 1995 deltaget i forskellige fælles russisk-nordiske initiativer. For at sætte fokus på det mangeårige samarbejde arrangerede de nordiske lande i årNordic Week in St. Petersburg for første gang.

Programmet omfattede over 20 begivenheder med bidrag fra hvert af de fem lande knyttet sammen under hovedtemaerne – innovation, uddannelse, økologi og kultur.

Den 5. oktober lancerede Nordisk Ministerråds informationskontor i Sankt. Petersborg Studia Nordica – the new profiling project. Studia Nordica er en række forelæsninger som afholdes af fem fremtrædende nordiske personligheder fra de fem nordiske lande. Hver forelæsning fokuserer på et specifikt tema i relation til Norden. Den første forelæsning, som blev overværet af 120 mennesker, blev præsenteret af Berndt Arell, direktør for Svenska kulturfonden i Finland. Temaet var det kulturelle slægtskab mellem de nordiske lande.

Den samme dag blev der afholdt en Ny Nordisk Mad-reception for at fejre 15 års jubilæet for Nordisk Ministerråds samarbejde med Nordvestrusland.

Kontakter

Andrey Anisimov Adviser Phone +7 812 336 7580 Mobil: +7 921 917 0643 aa@norden.ru