Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Fokus på bæredygtighed på første Arctic Arts Summit

21.06.17 | Nyhet
Inuitfigurer af Liss Stender
Photographer
Mats Bjerde
For første gang nogensinde mødes politikere og interessenter fra alle 8 arktiske lande for at diskutere arktisk kunst og kultur. Norges kulturminister Linda Hofstad Helleland og formand for Nordisk Ministerråd deltager i Arctic Arts Summit, som åbner i Harstad, Norge idag.

-Det nordiske samarbejde gennemsyres af fokus på ligestilling og børn- og unge, som begge er en forudsætning bæredygtighed. I det arktiske område er især bæredygtighed altafgørende for al aktivitet også indenfor kunst- og kulturområdet, understreger Mikael Höysti, Afdelingschef for Kultur og Ressourcer i Nordisk Ministerråd. Han deltager i en paneldebat, som styres af Artur Wilczynski, Canadas ambassadør i Norge.

Den 22. juni er Nordisk Ministerråd og Kulturanalys Norden værter for debatten ”What do we need to improve the conditions for arts and cultural participation” med Karolina Windell fra Kulturanalys Norden, Maria Utsi, Direktør for Festspillene i Nord-Norge, Mats Bjerde, Direktør for NAPA , Nordens Institut i Grønland og Susanne Jonsson, Direktør for Filmpool Nord.

Arctic Arts Summit er en del af det norske formandskabsprogram for kultur 

Læs mere om Arctic Arts Summit her