Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Norwegian Bokmål.

Mer samarbeid mellom Norden og Kina

29.05.17 | Nyhet
Erna Solberg
Photographer
Magnus Frderberg/norden.org
Samarbeidet mellom de nordiske landene og Kina var ett av temaene på et uformelt nordisk statsministermøte i Norge i dag. De nordiske statsministrene Bjarni Benediktsson, Stefan Löfven, Juha Sipilä, Lars Løkke Rasmussen og Erna Solberg er enige om at de vil satse på mer nordisk ad hoc samarbeid med Kina. Møtet går over to dager, og avsluttes med morgendagens lansering av Nordic Solutions to Global Challenges.
Nordisk samarbeid er mer viktig enn noengang med tanke på den urolige verden vi lever i. Vi har felles verdier og en helt unik tillit oss i mellom her i Norden.

Norge har i 2017 formannskapet i Nordisk ministerråd, og statsminister Erna Solberg er vertskap for sine nordiske statsministerkollegaer i Bergen 29. og 30. mai.

– Kina har vist interesse for et samarbeid med Norden, og vi er enige om å fortsette å diskutere økt samarbeid med Kina, sier Erna Solberg.

I tillegg til samarbeidet med Kina, diskuterte statsministerne blant annet videreutviklingen av Norden som verdens mest integrerte region og kampen mot ekstremisme under møtet som fant sted i Erna Solbergs hjemby, Bergen.

Norden og FN, omstilling til klimavennlige løsninger og digitalisering sto også på dagsorden. 

– Nordisk samarbeid er mer viktig enn noengang med tanke på den urolige verden vi lever i. Vi har felles verdier og en helt unik tillit oss i mellom her i Norden, sier Erna Solberg.

Statsministerinitiativet lanseres 

I morgen går ferden til Havforskningsinstituttet på Austevoll for orientering om instituttet og bærekraftig forvalting av havet. Deretter vil det nordiske statsministerinitiativet, Nordic Solutions to Global Challenges, lanseres.

Initiativet er en sentral del av den nordiske responsen til FNs bærekraftsmål.