Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Naboskab på russisk - og nordisk

15.09.14 | Nyhet
St. Petersburg
Photographer
Merete Bendiksen/norden.org
12 nordvestrussiske fotojournalisters bud på begrebet ”Naboskab” udgives som bog - udgivelsen markeres med en vandreudstilling, som åbner under Nordic Weeks i St. Petersborg 1. oktober.

Fotoudstillingen præsenterer værker af 12 talentfulde, unge fotografer fra Nordvestrusland, som alle har deltaget i Nordic Master Class på Nordisk Journalistcenter i Danmark.

Udstillingen får premiere på Nordic Weeks i Sct. Petersborg og skal siden vandre til flere nordvestrussiske byer. Samtidig udgives bogen "Next Door" med endnu flere fotos og tekster af de unge fotografer.

Projektet er finansieret af Nordisk Ministerråd og er gennemført i et tæt samarbejde med fotouddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Øvrige partnere er Regional Press Institute samt statsuniversitet i St. Petersborg, Barents Press International i Murmansk og Nordisk Ministerråds Informationskontor i St. Petersborg samt Nordisk Journalistcenter.

Den tidligere norske udenrigsminister, Thorvald Stoltenberg har skrevet forordet.

Ind i stuen til vore naboer

Det er anden gang Nordisk Journalistcenter har gennemført en nordisk master class for fotograftalenter. Første gang kom deltagerne fra alle de nordiske lande - denne gang er de fra Nordvestrusland.

Deres fotos bruger bringer os helt ind i stuen til vore russiske naboer – som unge foto-talenter selv ser dem.

Læs mere på NJCs hjemmeside