Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Nordisk Råd og det Østlige Partnerskab

09.10.15 | Nyhet
Presidenten i Strasbourg
Photographer
Torkil Sørensen/Norden.org
Nordisk Råds Præsident Höskuldur Þórhallsson var 7.oktober indbudt til at tale i Strasbourg på et Bureaumøde i Euronest Parliament Assembly om EU’s Østlige Partnerskab.

I januar talte formanden for Euronest Heidi Hautala, MEP fra Finland, på et møde arrangeret af Nordisk Råd og Baltisk Forsamling for nordiske og baltiske MEP’er i Bruxelles netop om EU’s Østlige Partnerskab. Nu havde hun indbudt de to organisationer til at fremlægge hver deres synspunkter om EU’s Østlige Partnerskab ved et møde i Euronest. Euronest Parliamentary Assembly består af medlemme af Europa Parlamentet samt politikere fra pt. Armenien, Georgien, Moldova og Ukraine. Hviderusland er ikke med endnu og Aserbajdsjan har netop trukket sig fra samarbejdet på grund af Europaparlamentets kritik af de udemokratiske forhold i landet.

Forstærket kontakt med Ukraine

Nordisk Råds Præsident Höskuldur Þórhallsson fortalte, at Nordisk Råd tidligere mest havde kontakt med Hviderusland tættest på Østersøregionen. Efter Ruslands anneksion af Krim berører krisen i Ukraine imidlertid hele Europa, og der har været afholdt en række møder også med politikere fra Ukraine, Moldova og Georgien.

-Situationen i Ukraine er en påmindelse om, at vi i Europa ikke er immune overfor konflikter, selv om krisen der netop nu er overskygget af endnu værre begivenheder i Mellemøsten. Mens vort forhold til Rusland er blevet køligere, så har vi i Nordisk Råd forstærket vor kontakt med Ukraine og andre lande i det Østlige Partnerskab.

Baltisk Forsamling var på mødet repræsenteret af Romualds Ražuks fra Letland.

Læs mere på: