Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Nordisk Råd og FN i nyt samarbejde

19.01.16 | Nyhet
FN-organisationer går sammen med Nordisk Råd i nyt partnerskab

Nordisk Råds præsident, vicepræsident samt repræsentanter fra de fire arbejdsudvalg mødtes med direktørerne for fem FN-organisationer i FN Byen i København.

Mødet med FN-organerne var startskuddet på et forhåbentlig givtigt partnerskab og 2016 skal blandt andet bruges til at afstemme, hvor præcis at Nordisk Råd og FN har fælles skæringspunkter, der kan udvikles.

- Det var en god dialog og godt at få sat ord på, sagde Henrik Dam Kristensen, Nordisk Råds præsident.

- Vi skal nu finde ud af, hvad vi kan sætte på dagsordenen, som er til gavn for Norden og FN. Vi skal kende vores rolle i Nordisk Råd og det er jo at arbejde for de nordiske borgere. Så nu skal vi identificere de områder vi har til fælles, og som vi sammen kan løfte.

Verdensmålene

I september 2015 blev alle FNs medlemslande enige om en række fælles mål for fremtiden – de såkaldte 17 ”verdensmål”, som tager afsæt i bæredygtig udvikling for hele verden. Her vil det være oplagt, at man samarbejder og erfaringsudveksler og eventuelt opretter en fælles monitoreringssystem, som kan måle, om verdensmålene bliver opfyldt.

- Det er et særdeles spændende samarbejde. De nordiske lande bærer mange af de samme værdier, som FN også arbejder for som eksempelvis ligestilling, sagde Mikkel Dencker, Nordisk Råds vicepræsident.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det er et partnerskab som begge parter får gavn af.

Nordisk Råd og FN-organisationerne planlægger nu en række projekter for 2016, hvor de to organisationer stiller sig side om side.