Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Norwegian Bokmål.

Nordiske parlamentspresidenter feiret Nordens eldste grunnlov

15.05.14 | Nyhet
Olemic Thommessen
Photographer
Magnus Fröderberg/norden.org
De nordiske parlamentspresidentene var æresgjester når Norge feiret 200-årsjubileet for Grunnloven på Stortinget 15.mai 2014. På jubileumsmøtet var alle statsmaktene – Stortinget, regjeringen og Høyesterett – til stede i stortingssalen samtidig. Kongehuset var også representert.

Riksdagens talmann Per Westerberg, Folketingets formann Mogens Lykketoft, Alltingets formann Einar K. Guðfinnsson og Riksdagens talmann Eero Heinäluoma var samlet i Oslo for å feire Nordens eldste grunnlov.

– 15. mai er en viktig dag for Stortinget og feiringen av Grunnloven. Gjennom 200 år har vi utviklet Norge til et samfunn vi i dag er veldig stolte av, og som vi ønsker å videreføre til fremtidige generasjoner. Skal vi klare det, må vi ta tak i de aktuelle demokratiske utfordringene vi står overfor. Temaer som rammene for offentlig debatt, digitalisering og mangfold er viktige problemstillinger for den videre utviklingen av demokratiet, sa stortingspresident Olemic Thommessen, som var vert for feiringen.

Over 200 bunadskledde fra hele Norge ønsket gjestene til Stortinget velkommen, og deretter ble det folkefest. Programmet for øvrig illustrerte folkestyrets utvikling gjennom ulike kulturelle innslag.

Les mer om folkefesten og 200-årsjubileet for den norske Grunnloven på Stortingets hjemmeside: www.stortinget.no