Dokumentåtgärder
Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danska.

Nordiske spilfirmaer jagter udviklingsstøtte

Det andet år af Nordisk Computerspilprogram er i fuld gang, og i 2007 uddeles der i alt 5 millioner kroner i udviklingsstøtte til nordiske spilfirmaer.

2007-04-23

Årets første ansøgningsrunde er netop afsluttet, og med et samlet ansøgningsbeløb på over 23 millioner kroner viser den, at behovet for støtte er konstant stigende.

Nordisk Computerspilprogram, som er en del af det nordiske kultursamarbejde og bliver finansieret af Nordisk Ministerråd, har i 2007 afsat 5 millioner kroner til udviklingsstøtte, som vil blive fordelt over to omgange på hver 2,5 millioner kroner. Til årets første runde ankom der hele 47 ansøgninger fra i alt 39 nordiske firmaer.

- Antallet af ansøgere overrasker mig egentlig ikke, siger Erik Robertson, leder af Nordisk Computerspilprogram.

- I 2006 havde vi også mange ansøgere, men til gengæld er det glædeligt at se, at langt størstedelen i år lader til at være dedikerede spilfirmaer, som er i fuld gang med eller allerede har etableret sig. Det viser at branchen er inde i en god udvikling.

I den kommende periode vil en gruppe af sagkyndige vurdere de indsendte projekter, og herefter vil de 2,5 millioner kroner blive fordelt. Præcis hvor mange firmaer som får del i pengene vides endnu ikke, men i 2006 opnåede fem nordiske projekter at få støtte. Årets første støttemodtagere vil blive præsenteret på den kommende spilkonference Nordic Game 2007, som foregår i Malmø den 15.-16. maj.

Nordisk Computerspilprogram blev lanceret i 2006 og er inde i år to af et seksårigt forløb. Programmet fokuserer på at forbedre adgangen til nordiske computerspil for nordiske forbrugere, og støtteordningen er en vigtig del heraf. I 2007 uddeles støtten over to omgange. Deadline for årets anden og sidste ansøgningsrunde er planlagt til den 15. oktober 2007.