Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Oprindelige folk og Biodiversitets-konventionen

29.01.14 | Nyhet
Norske samer

Norske samer 

Photographer
Karin Beate Nøsterud/norden.org
En fælles udtalelse fra de nordiske miljøministre: De nordiske miljøministre ser med stor fortrøstning frem til ændringen af brugen af terminologien ”indigenous and local communities”, i fremtiden bruges ” indigenous peoples and local communities”.

De nordiske miljøministre har på deres møde den 30, oktober 2013 under deres drøftelse af internationale spørgsmål udtrykt et stærkt ønske om, at der snarest muligt tages en beslutning om ændring af terminologien, når der henvises til oprindelige folk indenfor Biodiversitetskonventionen CBD.

Under Rio+20-konferencen blev det vedtaget, at man i slutdokumentet ”The Future We Want” skulle bruge terminologien ”indigenous peoples and local communities”. Efter COP11 i 2012 er spørgsmålet om brugen af den nye terminologi, når der henvises til oprindelige folk, fortsat blevet diskuteret indenfor CBD.

De nordiske miljøministre ser med stor fortrøstning frem til, at man til Biodiversitetskonventionens COP 12 i 2014 tager en endelig beslutning om ændring af brugen af terminologien, fra ”indigenous and local communities” til at bruge terminologien” indigenous peoples and local communities” i det fremtidige arbejde indenfor CBD inklusive beslutninger under konventionen.