Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Sonja Mandt er ny kulturobservatør i BSPC-samarbejdet

31.08.15 | Nyhet
Stortingsmedlem og medlem af Nordisk Råds Velfærdsudvalg og kontrolkomiteen, Sonja Mandt, er ved Den parlamentariske Østersøkonference, BSPC, som i disse dage afholder sin store årlige konference, blevet peget på, som kulturobservatør i det fortsatte Østersøsamarbejde.

De parlamentariske medlemmer, BSPC-observatører og andre gæster er samlet i Rostock, Tyskland, hvor den årlige konference, i år, bliver afholdt.

Med overskriften “Baltic Sea Region – A Role Model for Innovation in Social- and Healthcare” vil konferencen fokusere på områder som Østersøregionens samarbejde, samarbejde over grænserne indenfor sundhedssektoren, sundhed og økonomi, bæredygtighed i social- og sundhedssektoren, og som konferencens titel henviser til, innovation i social- og sundhedssektoren. Hvert år bliver en række observatører udvalgt til at rapportere til BSPC om forskellige emner i Østersøsamarbejdet. Fra Nordisk Råd blev Sonja Mandt i år valgt til at være ansvarlig for det kommende års rapportering på kulturområdet

- Jeg påtager mig opgaven med spænding. Dette er et nyt og vigtigt felt, som BSPC ønsker en rapportør på og opgaven vil både blive interessant og udfordrende. Kulturen i Østersøsamarbejdet er mangfoldig og det gør arbejdet ekstra spændende, siger Sonja Mandt.

Arbejdsgruppen fremlægger rapport

På dette års 24. BSPC konference som løber fra den 30.august – 1.september 2015 vil BSPC-arbejdsgruppen om innovation i social- og sundhedssektoren desuden fremlægge sin endelige rapport efter et to års mandat udløber ved konferencens slutning. Arbejdsgruppen blev etableret på den 22. BSPC-konference den 27. august i Pärnu. Fra Nordisk Råd har Sonja Mandt været en del af arbejdsgruppen, som i nu to år, har arbejdet for at klarlægge de innovative muligheder der ligger indenfor social og sundhed.

- Rapporten giver en lang række politiske rekommandationer til hvordan man blandt andet kan udvikle og implementere strategier, som kan promovere innovation og entreprenørskab i social- og sundhedssektoren. Først og fremmest er et fartsat godt samarbejde en vigtig nøgle til at imødekomme udfordringerne indenfor social og sundhed, forklarer Sonja Mandt.

Olaug Bollestad, Norge, er formand for arbejdsgruppen (siden marts 2014) og Wolfgang Waldmueller, Mecklenburg-Vorpommern, er viceformand.

Letland overtager formandsskabet i BSPC med Jānis Vucāns som præsident efter Sylvia Bretschneider fra Mecklenburg-Vorpommern. Letland bliver således vært ved den 25. BSPC konference i Riga den 27-29 august 2016.